Місто

Директор водоканалу про причини пориву двох каналізаційних колекторів у Житомирі: рясні опади та застарілі труби

10 April 2023, 15:33

Вранці 10 квітня у Житомирі на вулиці Гагаріна та проїзді Тутковського утворилися провалля. Згодом з’ясувалось, що там прорвало два каналізаційні колектори. І всьому виною, кажуть комунальники, стали рясні опади та застарілий трубопровід.

«Раніше колектори будували із залізобетонних і керамічних труб. Каналізація має таку властивість – випаровуватись, і утворюється газова корозія, а в процесі експлуатації верхня частина каналізаційної труби підгниває. За 40 років дуже багато каналізаційних трубопроводів стали аварійними. Під час опадів, дощів, колектор працював на повне наповнення, і вода підмила верхню стінку у цьому місці. Відповідно, утворився обвал. Ми його ремонтуємо, вставимо нову пластикову трубу, яка вже стоятиме більше 50 років», – розповідає директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.


Оскільки обвали не перекрили каналізаційні колектори, відведення побутових стоків від вказаних вулиць припинятися не буде, і містяни не відчують на собі наслідки пориву, запевняє директор «Житомирводоканалу». Хіба що на дорозі, поблизу місця пориву на Гагаріна, буде трохи ускладнений рух, втім і це не надовго.

«Плануємо завтра завершити роботи на Гагаріна і приступити до робіт на Тутковського», – зазначає Роман Ілик.

Аварійні роботи на проїзді Тутковського, кажуть у водоканалі, триватимуть не більше двох днів.

Нагадаємо, 2 березня 2023 року на вулиці Короленка у Житомирі автомобіль ВАЗ потрапив у провалля, яке утворилося через порив на водогоні.

Як повідомляв Житомир.info, 12 жовтня 2020 року на Гагаріна у Житомирі утворилося кілька проваль через порив колектору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал водогін колектор порив провалля яма Ілик  
Матеріали по темі