Події

У Житомирській області затримали чоловіка, який за 60 тис. грн продав автомат Калашникова

11 April 2023, 09:15

Увечері 8 квітня житель смт Брусилова Житомирської області у себе вдома продав автомат Калашникова. Одразу потому його затримали поліцейські відділу №2 Житомирського РУП спільно з оперативниками УСБУ області.

Про це 10 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Зазначено, що такі заходи правоохоронці проводили під процесуальним керівництвом Коростишівської окружної прокуратури у межах досудового розслідування, розпочатого за оперативною інформацією щодо незаконних оборудок зі зброєю.

«З місця події працівники слідчо-оперативної групи Коростишівського відділу поліції вилучили АКС-74, 34 набої калібру 5,45 та 60 тисяч гривень, які 44-річний продавець отримав за автомат», – йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Окрім того, цього ж дня правоохоронці вилучили у 42-річного жителя Харитонівської громади ще один автомат, цього разу АК-74У, та ємність з понад тисячею патронів. У поліцейських є підстави вважати, що цю зброю раніше також продав нинішньому власнику фігурант провадження.

Тож триває встановлення всіх обставин, у тому числі походження зброї.

Вирішується питання і щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Відповідно до чинного законодавства йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2023 року правоохоронці провели санкціонований обшук у будинку 39-річного жителя Ружинської громади. У результаті слідчих дій у підсобному приміщенні поліцейські виявили понад 300 набоїв різного калібру

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя автомат автомат Калашникова  
Матеріали по темі