Події

Троє на один мотоцикл: у Житомирській області під час поїздки на двоколіснику травмувалися підлітки

11 April 2023, 11:16

На Овруччині уночі 10 квітня під час поїздки мотоциклом травми отримали троє підлітків: поліція проводить досудове розслідування

Про це 11 квітня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Дорожньо-транспортна пригода сталася уночі 10 квітня на дорозі між селами Норинськом та Мощаницею Овруцької громади. Попередньо, близько 23:25 водій мотоцикла «Yamaha», 15-річний місцевий житель, рухаючись автошляхом, не впорався з керуванням та допустив падіння на проїжджу частину. У результаті ДТП травми отримав водій та двоє його пасажирів: 17-річна дівчина та 16-річний хлопець, жителі с. Норинська. Усіх трьох доставили до лікувальних закладів», - йдеться в повідомленні.

Нині розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України, у межах якого триває встановлення всіх обставин.

Водночас поліцейські наголошують: для керування мототранспортом необхідно мати посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки.

Зауважте: підготовка водіїв категорій А1 (мопеди, моторолери та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт) та А (мотоцикли (у т.ч. з боковим причепом) та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна 50 куб. см і більше або електродвигуном 4 кВт і більше) проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку. Для категорії В1 (квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) ТЗ, з максимальною масою не більше 400 кг) – для осіб, які досягнули 18-річного віку.

Також водії мопедів та мотоциклів повинні подбати про задовільний технічний стан транспортного засобу; мотошоломи мають бути у водія та пасажира.

Нагадаємо, 20 січня у селі Лебедівці Звягельського району загинула 45-річна водійка мотоцикла: впала з двоколісника на асфальт.

Як повідомляв Житомир.info, 17 вересня 2022 року біля перехрестя вулиць Велика Бердичівська та Івана Кочерги у Житомирі трапилася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої 46-річний мотоцикліст отримав травми, а мотоцикл загорівся. 19 вересня КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради оприлюднило відео цієї ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мотоцикл травмування діти підліток підлітки 
Матеріали по темі