Місто

Житомирський державний університет готується до виборів ректора: є три претенденти

11 April 2023, 11:21

В Житомирському державному університеті ім.Івана Франка 26 квітня 2023 року мають відбутися вибори ректора.

Наказ про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Житомирського державного університету імені Івана Франка 2 лютого 2023 року підписав тоді ще міністр освіти Сергій Шкарлет.

Станом на 11 квітня на посаду ректора ЖДУ є три претенденти – про це в коментарі Житомир.info розповіла ректор університету Галина Киричук.

«На сьогодні є три кандидати, я буду балотуватися і двоє моїх учнів, випускників природничого факультету: колишній декан природничого факультету Дмитро Вискушенко і Олена Уваєва, яка зараз викладає в «Житомирській політехніці». Всі біологи, мало того – за однією спеціальністю «гідробіологія», - сказала Галина Киричук.

Вона наголосила, що після того, як подала документи на участь у конкурсі, відразу пішла у відпустку, по закінченню якої не планує бути в.о. ректора.


Скріншот з наказу про проведення виборів

Зауважимо, що Олена Уваєва веде активну передвиборчу кампанію, також вода входить до складу координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Житомирській ОДА: там вона значиться як директор ТОВ «Заклад освіти «Успіх».

Нагадаємо, за нормативними документами, переможець на посаду ректора повинен набрати 50% + 1 голос від загальної кількості виборців минулого разу в Житомирському державному університеті імені Івана Франка ректора змогли обрати лише з другої спроби: в жовтні 2017 року жоден з претендентів не набрав необхідної кількості голосів, в лютому 2018 року вибори все ж відбулися – ректором обрали завідуючу кафедри ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття Галину Киричук.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2021 року відбулися вибори ректора державного університету «Житомирська політехніка», на яких був лише один кандидат – ректор Віктор Євдокимов, якого й переобрали на третій строк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДУ вибори ректор Киричук 
Матеріали по темі