Політика

Матеріальна допомога, ОСББ, заклади освіти – як підтримували виборців депутати Житомирської міськради в І кварталі

12 April 2023, 10:26

У першому кварталі 2023 року 34 з 42 депутатів Житомирської міської ради вже скористалися можливістю допомогти своїм виборцям бюджетними коштами, передбаченими для забезпечення потреб виборчого округу.

На сайті міської ради оприлюднена інформація про спрямування депутатських коштів у 2023 році.

Нагадаємо, на 2023 році в міському бюджеті закладено 4,2 млн грн «депутатських коштів» - по 100 тисяч гривень для кожного депутата. В цьому році, як і в попередньому, більшість депутатів спрямовує кошти на матеріальну допомогу.

За січень-березень сім депутатів вже витратили всі виділені кошти: Павло Гудзь (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Годердзі Кварацхеліа (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Віктор Клімінський (85 тис. грн на матеріальну допомогу 15 тис. грн на придбання м’яких ігрових модулів для облаштування споруд цивільного захисту для дитсадка №41); Неля Ковалюк (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Тетяна Онопрієнко (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Ігор Скоропад (100 тис. грн на матеріальну допомогу); Микола Янушевич (93 тис. грн на матеріальну допомогу, 7 тис. грн на придбання енергозберігаючих ламп для дитсадка №25).

Майже всі виділені кошти (88,1 тис. грн) витратив депутат Олександр Черняхович: 49 тис. грн – матеріальна допомога; 14,1 тис. грн – ОСББ «Виставка-4» для заміни запірної арматури; 5 тис. грн – ОСББ «Срібна Вежа 104» для заміни системи водопостачання; 20 тис. грн – ОСББ «Мистецькі ворота 7» для ремонту захисних елементів м’якої покрівлі.

Допомагали ОСББ й інші депутати: Артем Ражев спрямував 10 тис. грн ОСББ «Князів Острозьких 64-Б» на придбання матеріалів для поточного ремонту під’їздів і 25 тис. грн – ОСББ «Центральний Івана Кочерги» на придбання матеріалів для поточного ремонту мереж водопостачання; Олександр Ракович – 40 тис. грн ОСББ «Будинок 70, вул.Київська» на придбання матеріалів для поточного ремонту покрівлі; Олена Юрчук – 20 тис. грн ОСББ «Князів Острозьких 64-Б» на придбання матеріалів для поточного ремонту під’їздів.

Деякі депутати виділяли кошти навчальним закладам: Юрій Мойсеєв – 21 тис. 032 грн ліцею №4 на придбання багатофункціонального пристрою HP Laser Jet Pro M428dw з Wi-Fi; Артем Ражев – 21,5 тис. грн дитсадку №38 на заміну електронного блоку керування та фільтруючої загрузки до системи фільтрації води; Любов Цимбалюк – 20 тис. грн дитсадку №6 для придбання двох телевізорів.

Всю інформацію про спрямування коштів, передбачених для забезпечення потреб виборчого округу, в І кварталі 2023 року дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2022 року в бюджеті Житомирської міської територіальної громади було закладено по 100 тис. грн на кожного депутата міської ради для забезпечення потреб виборчого округу, а в жовтні цю суму подвоїли, і кожен народний обранець міг розподілити на потреби округу 200 тис. грн, але 28 з 42 депутатів всі виділені кошти віддали на матеріальну допомогу своїм виборцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутат округ міськрада кошти  
Матеріали по темі