Місто

Житомирська жіноча волейбольна команда про чемпіонат України, зміни у команді і труднощі

13 April 2023, 12:13

Жіноча волейбольна команда «Полісся» стала бронзовим призером у чемпіонаті України серед команд вищої ліги, посівши третє місце.

Підготовка до чемпіонату була не з простих, адже цього сезону склад команди змінився.

«Як почалася війна, то всі дівчата почали шукати більш безпечне місце і всі повиїжджали на захід. Залишилося дві дівчини – Тетяна Літвіновська і Юлія Васянович. На цій базі ми склали нову команду. Задачу поставили залишитися у вищій лізі, а потім вже апетити стали більше. Завоювали медалі. Так, як воно складалося з початку, то я думаю, це великий успіх для нашої нової команди», – говорить головний тренер Анатолій Казьмерчук.


На змаганнях суперники були сильні, каже капітан команди.

«Взагалі весь фінал був дуже цікавим, всі суперники були достойні, майже одного рівня. Але хто проявив сильніший характер, той і посів перші призові місця. Для нас – це «Буковинка», бо ми з ними грали за третє-четверте місце. І навіть у перший день зазнали поразки, але нічого… Провели деякий аналіз і на другий та третій день перемогли, і ось результат», – розповідає волейболістка Юлія Васянович.

Дівчата кажуть: у спорті не завжди все дається легко, але улюблена справа найбільша мотивація, щоб вдосконалювати свою майстерність.

«Багато тренувань, по два тренування на день. Підготовка спортсменів це складний процес, де багато факторів», – каже волейболістка Юлія Васянович.

«Якщо ти входиш в азарт, то у тебе все перестає боліти. Наприклад, у мене травма коліна, вхожу в азарт, очі горять і коліно не болить ніяк», – додає волейболістка Каріна Чернюк.

Дівчата тренуються на базі ЖДУ ім.Івана Франка. Житомирська міська рада погодила підтримку команди у розмірі 400 тис. грн на рік для завершення фінальних Ігор у Вищій лізі Чемпіонату України. Попри це, у команди все ще є певні труднощі.

«Труднощі були із залом, труднощі були із виплатою і вони по сьогодні є. Якось хочеться, щоб більше уваги було до нашої команди. Тому команда заслуговує на це», - сказав головний тренер Анатолій Казьмерчук.

Команда старанно тренується, адже планують залишатися у лідерах та покращувати свої результати.

Нагадаємо, що у 2019 році Житомирський волейбольний клуб «Полісся» достроково переміг у фіналі чотирьох серед жіночих команд вищої ліги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волейбол спорт  
Матеріали по темі