Місто

У Житомирі хочуть збільшити грошові винагороди спортсменам і тренерам за високі результати на міжнародних змаганнях

13 April 2023, 15:26

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради вирішило збільшити суми грошових винагород спортсменам і тренерам міської громади – переможцям і призерам спортивних змагань міжнародного рівня.

Відповідний проєкт рішення виконкому 13 квітня оприлюднений на сайті міської ради.

«З метою подальшої популяризації на території Житомирської міської територіальної громади спорту вищих досягнень, відзначення провідних спортсменів і тренерів, підвищення їх соціального захисту, заохочення до успішних виступів на міжнародних змаганнях, виконавчий комітет міської ради вирішив внести зміни до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 01.03.2023 № 177 «Про встановлення винагород спортсменам і тренерам Житомирської міської територіальної громади за досягнення високих спортивних результатів на міжнародних змаганнях» виклавши додаток 2 «Розміри грошових винагород спортсменам і тренерам міста – переможцям і призерам спортивних змагань міжнародного рівня» у новій редакції», - йдеться у проєкті рішення.

В додатку всі розміри винагород, затверджені попереднім рішенням виконкому, змінені на однакову суму – збільшені на 5 тис. грн.

Чому через місяць вирішили внести такі зміни в коментарі Житомир.info пояснила начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«Під час ухвалення рішення ми розраховували лише на бюджет управління, а через місяць отримали погодження на додаткове фінансування і можливість планувати трохи більші винагороди спортсменам. Тому по кожному пункту ми збільшуємо винагороду на 5 тисяч гривень і на наступну сесію міської ради готуємо кошторис для виділення додаткових коштів з міського бюджету на фінансування цього рішення. Кількість переможців дуже важко спрогнозувати, будемо просити орієнтовну суму, але можливо вона не буде вся використана, бо передбачити кількість чемпіонів Європи і Світу в умовах війни дуже непросто», - сказала Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, в ухваленому 1 березня цього року рішенні виконкому максимальна винагорода становила 80 тис. грн, мінімальна – 2 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 21 квітня 2023 року планують ухвалити звернення до Міжнародного олімпійського комітету та міст-побратимів міста Житомира щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком спортсмен тренер винагрода виплата медаль Ковальчук 
Матеріали по темі