Економіка

У березні в Житомирській області серед продуктів найбільше подорожчала капуста – на 60%

13 April 2023, 15:30

На споживчому ринку Житомирської області у березні порівняно з лютим ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 1,4%.

Про це 13 квітня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, ціни на маргарин та інші рослинні жири, безалкогольні напої, яйця, рибу та продукти з риби збільшились на 3,2-2,0%. Ціни на масло, хліб, кондитерські вироби з цукру, яловичину, каву, чай і какао зросли на 1,7-1,2%. Кисломолочна продукція, мінеральні та джерельні води, макаронні вироби, свинина, сир і м’який сир (творог), цукор зросли в ціні на 1,0-0,2%», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спостерігалось і зменшення цін: на сало – на 4,5%, на рис, молоко, шоколад, оливкову олію, соуси та приправи, харчовий лід і морозиво – на 2,1 – 1,2%. Також дещо знизилися ціни на борошно і крупи, соняшникову олію, кондитерські вироби з борошна, м'ясо птиці – на 1,0 – 0,1%.

Ціни на овочі зросли загалом на 14,3%. Зокрема, капуста подорожчала на 60,5%, коренеплоди, цибуля та гриби – на 22,7%, овочі, вирощені з насіння,– на 4,6%. Натомість картопля подешевшала на 0,5%.

Ціни на фрукти збільшились у цілому на 0,2%, у т.ч. на яблука – на 11,0%. При цьому, сухофрукти знизились у ціні на 2,7%, банани – на 1,2%, цитрусові – на 0,2%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,8%, зокрема, алкогольні напої подорожчали на 1,0%.

Нагадаємо, за словами продавців, незадовго до Великодня-2023 ціни, у першій декаді квітня, ціни на Житньому ринку в Житомирі не надто змінилися, щоправда, як зазначають самі продавців, святкова випічка трохи подорожчала, якщо порівнювати з минулим роком.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2023 року порівняно з січнем на споживчому ринку в Житомирській області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти ринок статистика ціна овочі капуста подорожчання  
Матеріали по темі