Місто

У міськраді пояснили, чому на річці Тетерів у Житомирі з’явилася піна

13 April 2023, 17:05

До виконавчого комітету Житомирської міської ради надійшло усне звернення щодо утворення піни на річці Тетерів.

Про це 13 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Тож у міській раді вирішили пояснити причину утворення піни на поверхні води.

«З метою роз’яснення ситуації повідомляємо, що враховуючи інтенсивність опадів, які призвели до потрапляння значної кількості стічних вод з лісів, полів і т.д. до річки Тетерів та з метою запобігання руйнування гідроспоруди водосховища «Дениші» від натиску води, КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради здійснюються заходи щодо пропуску води нижче за течією, в результаті чого відбувається природне насичення води киснем, що призводить до утворення значної кількості піни», – пояснюють у міськраді.

Там також додають, що працівники відділу екології та природних ресурсів міської ради здійснили виїзд до греблі, де візуально встановлено, що утворення піни відбувається в результаті аерації.

А комунальне підприємство здійснило відбір проб води для проведення лабораторних досліджень та повідомило всі відповідні служби про цю ситуацію.

«Ситуація, яка виникла, не несе екологічної загрози довкіллю та здоров’ю людей», – підсумовують у міськраді.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2023 року працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснили виїзд в район села Слобода-Селець Житомирського району та відібрали проби невідомої речовини зі зливної каналізаційної мережі та з річки Тетерів для виявлення ймовірного впливу скидів на якість води у річці. Житомирська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом несанкціонованого скиду стічних вод у річку Тетерів неподалік с. Слобода-Селець.

3 квітня пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу повідомила, що в річці Тетерів неподалік села Слобода-Селець виявили зависоку концентрацію забруднюючих речовин: азоту амонію, заліза, хлоридів тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Тетерів піна  
Матеріали по темі