Події

У Житомирській області домашній пес вкусив господарку, тварина виявилася скаженою

14 April 2023, 09:29

У селі Давидки Коростенського району Житомирської області зафіксували випадок сказу собаки.

Про це 13 квітня повідомила Коростенська райдержадміністрація з посиланням на інформацію районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Станом на 11.04.2023 року у населеному пункті с. Давидки, по вул. Центральна, Горщиківської сільської ради Коростенського району зафіксовано випадок сказу собаки», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що спеціалісти Коростенської районної державної лікарні ветеринарної медицини провели епізоотичне розслідування. Зі слів жительки села стало відомо, що 7 квітня 2023 року тварина (собака) декілька годин перебувала за межами домогосподарства, згодом вона помітила у неї ознаки збудження, слинотечу та агресивну поведінку до неї ж, власниці, яка проявилась у вигляді покусу без ознак пошкодження шкірного покриву.

Про це 7 квітня власниця повідомила Коростенський відділ Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини. Фахівці надали рекомендації щодо ізолювання тварини та спостереження за нею протягом 10 днів (згідно з Інструкцією «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» від 15.03.1994 року № 5).

О 09:20 год. 11 квітня громадянка повідомила завідувачу Коростенського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини про те, що в ніч з 10 на 11 квітня собака загинула.

Цього ж дня фахівці ветеринарної медицини виїхали у село Давидки та провели вимушену дезінфекцію «Віросаном-Ф 1 %» на місці знаходження трупа собаки. А також на території приватного господарства провели вимушену вакцинацію поголів’я тварин.

«Труп собаки помістили в поліетиленовий пакет і доставили до Коростенського відділу Житомирської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Відібраний патологічний матеріал 12.04.2023 року відправлений в Житомирську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, встановлено сказ (експертиза № 000698 п.м/23 від 12.04.2023 року)», – констатують у Коростенському районному управлінні Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, 22 березня 2023 року в селі Кукільня Бердичівського району Житомирської області бобер покусав жінку. Виявилося, що тварина хвора на сказ.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2023 року у Вересах Житомирської міської громади зафіксували сказ домашнього собаки.

А 28 лютого 2023 року Звягельська міська рада повідомляла, що у місті зафіксували випадок сказу лисиці, яка ще й контактувала з домашнім собакою.

4 березня 2023 року Семенівська громада Бердичівського району повідомляла про виявлення сказу в домашнього собаки, який контактував з лисом.

7 березня у селищі Лугини Житомирської області підтвердили сказ у кота.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ собака пес тварина Давидки Коростенський район  
Матеріали по темі