Суспільство

На Пасху біля храмів у Житомирській області чергуватиме майже вдвічі більше поліцейських, аніж на Вербну неділю

14 April 2023, 10:50

На вихідних християни східного обряду відзначатимуть Великдень. Поліцейські забезпечуватимуть громадську безпеку та порядок у понад 460 населених пунктах області, де відбуватимуться масові святкові богослужіння. Очікується, що за правопорядком біля храмів стежитимуть понад сім сотень поліцейських.

Про це 14 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Очікується, що у ніч з 15 квітня такі відправи пройдуть у майже 200 храмах, участь у яких візьмуть понад 9,2 тисячі вірян. А у неділю, 16 квітня, богослужіння та освячення символічних атрибутів Великодня відбудуться у понад 540 релігійних спорудах за участі близько 24, 2 тисяч громадян. Правопорядок та безпеку під час масових релігійних заходів забезпечуватимуть понад 730 поліцейських, які нестимуть службу у складі піших та автопатрулів. Їх завданнями є організація безпеки учасників масових заходів та запобігання правопорушенням», – йдеться у повідомленні.

Зважаючи на умови воєнного часу, поліцейські закликають учасників релігійних заходів дотримуватися правил безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Правоохоронці зауважують, що не варто відвідувати храми у комендантський час (який нині починається о 24:00 та триває до 5:00). Також варто пам’ятати, що нині обов’язково необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу, які, у разі необхідності, поліцейські перевірятимуть.

Нагадаємо, минулих вихідних, 8-9 квітня 2023 року, у Житомирській області відбулися масові релігійні богослужіння, приурочені святу Великодня та Вербній неділі (у різних обрядах). У поліції анонсували, що правопорядок та безпеку на території культових споруд й поблизу них у ці дні забезпечуватимуть понад 400 поліцейських.

Як повідомляв Житомир.info, на Великдень, 15-16 квітня 2023 року, у Житомирі продовжать час руху громадського транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пасха Великдень храм церква поліція  
Матеріали по темі