Здоров'я

В Житомирській облраді запевнили, що обстеження на подарованому обласній лікарні комп’ютерному томографі буде безкоштовним

14 April 2023, 14:20

Обстеження на сучасному 128-зрізовому комп'ютерному томографі Siemens, який нещодавно запрацював в обласній лікарні імені Гербачевського, буде безкоштовним.

Про це 14 квітня в коментар Житомир.info повідомив заступник голови обласної ради Володимир Ширма, який зараз виконує обов'язки голови облради..

«Так, обстеження абсолютно безкоштовне для всіх», - запевнив Володимир Ширма.

Нагадаємо, 13 квітня в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського запрацював надсучасний комп'ютерний томограф. За інформацією пресслужби обласної ради, навчання медичного персоналу тривало кілька місяців.

«Медзаклад отримав це сучасне обладнання на початку року від Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща у партнерстві з Польським банком розвитку за ініціативи та фінансування Європейського Союзу. Нині спеціалізоване навчання медичного персоналу завершене. Відтак, відділення променевої діагностики готове до прийому пацієнтів», - повідомили на сайті облради 14 квітня.

Про те, що КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради отримала 128-зрізовий комп’ютерний томограф Siemens від міжнародного фонду стало відомо 5 січня 2023 року.

«Це томограф нового покоління, який має надзвичайно велику роздільну здатність. Якщо звичайний томограф бачить пухлину в діаметрі 2 сантиметри, то цей – на початковій стадії утворення. Томограф є для нас надзвичайно важливим у напрямку кардіології і неврології. Він дає повну оцінку судин, що є надзвичайно вагомим при проведенні оперативних втручань на судинах головного мозку. Також за його допомогою ми не лише бачитимемо тромб, але й розмір, локацію та інтенсивність. Апарат має кардіо режим, який дасть нам можливість проводити дослідження судин серця без ангіографії. Окрім того, томограф допомагатиме лікарям у дослідженні судин на етапі підготовки до операцій із пересадки органів», - коментував керівник обласної лікарні Богдан Леськів.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2017 року у Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського урочисто відкрили новий комп'ютерний томограф, придбаний за кошти обласного бюджету. За мультиспіральний рентгенівський комп’ютерний 32-зрізовий томограф заплатили 11 млн 997 тисяч гривень при очікуваній вартості 13 мільйонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: томограф лікарня обласна лікарня обстеження Ширма 
Матеріали по темі