Фоторепортаж

Зрізані та аварійні дерева, пошкоджені пам’ятники та купи сміття: який вигляд має Польське кладовище у Житомирі. Фоторепортаж

18 April 2023, 14:59

У Житомирі тривають поминальні тижні. Люди приходять на кладовище до своїх родичів, і іноді стикаються з тим, що під час впорядкування кладовищ комунальники зрізали дерева так, що пошкодили пам’ятники чи огорожі.

Так, 14 квітня житомирянка Наталія Шумлянська повідомила про таку ситуацію у мережі Facebook. Пізніше вона поспілкувалася з міською владою і доповнила свій допис:

“У підсумку - щойно вдалося поспілкуватися з Кондратюком С.М., факт понівечення визнають і обіцяють виправити, ми як Żytomierskie Polskie Centrum Edukacji i Nauki підготуємо офіційне звернення, а Сергій Миколайович і підлеглі готові надати офіційний гарантійний лист, ми в свою чергу слідкуватимемо за виконанням усіх ремонтних та відновлюваних робіт. Дякую усім, хто відгукнувся і допоміг швидко знайти вихід з ситуації. А також хочу нагадати, що лише злагоджено ми можемо будувати майбутнє “, - написала вона.

Ми вирішили подивитися, чи поодинокою є ця ситуація та який вигляд у поминальні тижні має одне з найстаріших житомирських кладовищ.

Нагадаємо, Польське кладовище у Житомирі є пам’яткою архітектури, історії та монументального мистецтва.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року у Житомирі на Смолянському військовому кладовищі зрізані комунальниками дерева пошкодили могили солдат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кладовище Польське кладовище  
Матеріали по темі