Події

На дорогах Житомирського району протягом тижня поліцейські виявили близько півсотні нетверезих водіїв

19 April 2023, 09:32

Минулого тижня на дорогах Житомирського району поліцейські виявили близько півсотні нетверезих водіїв. Семеро керманичів притягнули до відповідальності за п’яне кермування вже вдруге протягом року. В усіх випадках відносно порушників були складені адміністративні протоколи та скеровані до суду для прийняття рішень.

Про це 18 квітня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Днями до правоохоронців надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в селі Кмитові. Інспектори сектору реагування відділу поліції №1 на місці події з’ясували, що водій вазівки здійснив зіткнення з іншим автомобілем, який стояв на узбіччі. Поведінка керманича свідчила про його нетверезий стан. Покази алкотестера лише підтвердили сумніви правоохоронців, адже у крові чоловіка було виявлено 3,18 проміле алкоголю. Це уп’ятнадцятеро перевищило допустиму норму. Керманич, 50-річний місцевий житель, розповів, що поспішав додому після поминального обіду. Вочевидь, цю причину він вважав поясненням своєї безвідповідальної поведінки», - йдеться в повідомленні.

Відтак відносно водія були складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП. Окрім цього чоловік відповідатиме за учинене ДТП (ст. 124 КУпАП) та відсутність поліса страхування (ст. 126 КУпАП).

«Кермування у стані алкогольного сп’яніння – одна з причин вчинення ДТП на дорогах району. З метою попередження подібних явищ поліцейські постійно проводять необхідні превентивні заходи. Так лише минулого тижня на території обслуговування було виявлено 46 нетверезих водіїв», - розповідає начальник сектору реагування патрульної поліції Житомирського районного управління Олександр Хоменко.

Водночас правоохоронці нагадують: керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Нагадаємо, 17 квітня у Андрушівці нетверезий киянин намагався відкупитися за кермування напідпитку та порушення ПДР.

Як повідомляв Житомир.info, 1-2 квітня 2023 року, упродовж вихідних, житомирські патрульні виявили 14 водіїв із ознаками сп’яніння, один з них кермував під дією наркотиків

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій 
Матеріали по темі