Новини компаній

Дієві методи з пошуку першої роботи в Нью-Йорку

20 April 2023, 11:55

Незважаючи на те, що міграційна політика США постійно змінюється і стає більш жорсткою, країна продовжує приймати мігрантів з усього світу. Причиною такої гостинності є значний дефіцит кадрів у багатьох галузях. Тому робота в США, і работа в Нью Йорке зокрема, є завжди.

Інша справа, що знайти роботу після переїзду може бути складніше, ніж здається. Роботодавці з побоюванням ставляться до кандидатів без вільного володіння англійською мовою та американського досвіду роботи в Америці. Як тоді українським мігрантам шукати роботу в США? Скористайтеся методами, які ви знайдете нижче.

1.Дошки оголошень

Американські дошки оголошень — хороший спосіб знайти роботу в Нью-Йорку на кеш. Вам не обов'язково бути офіційно працевлаштованим. Можна відгукуватися на вакансії від приватних осіб, які шукають помічників по господарству (підмести двір, покосити траву, помити дах) або роботодавців, яким потрібні тимчасові працівники на період відпустки або хвороби когось зі штатних співробітників. Не обов'язково працювати в такому режимі постійно. Але за 3-6 місяців можна отримати відповідний досвід, підтягнути англійську, завести корисні знайомства. Все це допоможе при подальшому офіційному працевлаштуванні. Серед американських дощок можна виділити: Craigslist, MONSTER.

Окрім англомовних ресурсів з пошуку роботи існують платформи, які створені для емігрантів з країн СНД. Наприклад, дошка оголошень BAZAR.club. Цю платформу використовують для пошуку роботи в Нью-Йорку кандидати, які не мають досвіду та погано володіють англійською мовою.

2.Соціальні мережі та месенджері

Якщо існують чудові дошки оголошень з працевлаштування, навіщо залучати соціальні мережі? По-перше, деякі компанії дійсно шукають персонал серед певної групи людей. Наприклад, використання LinkedIn або AngelList для пошуку роботи в Брукліні в технологічному секторі є більш ефективним.

По-друге, дошки оголошень про роботу не дають коментарів про бізнес, а лише пропонують інформацію про вакансії. Звісно, ви можете погуглити, але це не допоможе, якщо бізнес малий або локальний. Натомість ви завжди можете поцікавитися думкою інших людей або швидко знайти відгуки в Telegram-каналах під оголошенням про вакансію, такі як “Робота в Нью-Йорку”.

Що підвищить ваші шанси?

Не потрібно опускати руки. Слід розуміти, що американці теж можуть місяцями шукати роботу. Окрім цього не забувайте підвищувати рівень володіння англійської та здобувайте додатково освіту, якщо цього вимагатиме ваша майбутня професія.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота Нью-Йорк  
Матеріали по темі