Фоторепортаж

Як у міських бібліотеках Житомира «працюють» коти. Фоторепортаж

20 April 2023, 13:20

У Житомирській міській бібліотечній системі "ЛІТтера" “працюють” три коти. Рудий, Касик та Макс мають не лише дах і "робоче місце", у них є ветеринарні паспорти, щеплення та власний лікар.

Чорний Макс поважно зустрічає відвідувачів своєї бібліотеки, кожному проголошуючи своє "Няв!". Вік Макса невідомий, але йому вже понад 10 років. Він та ще 5 котів на початку повномасштабної війни знайшли прихисток у філіалі бібліотеки. Інших котів розібрали, а Макс залишився “працювати” помічником бібліотекаря.

Він не любить позувати, проте за смаколик погоджується посидіти і зробити кілька кадрів, а далі йде у своїх котячих справах – дивитися у вікно і чекати на дітей, які після занять обов'язково заходять до нього.

Працівники бібліотеки розповідають, що він дуже чемний котик і ніколи не робить шкоди.

На іншому кінці міста відвідувачів зустрічає Рудий. В першу чергу він перевіряє сумки й рюкзаки, а бібліотекарі жартують, що то він проводить контроль повернення книжок.

Рудому півтора року, і він також потрапив у бібліотеку після початку повномасштабного вторгнення.

Рудий, як і Макс, не любить позувати на камеру, але дуже любить м'ячики та іграшки. Якщо йому кинути м'ячик, він приносить його в зубах. Грайливий котик не любить довго сидіти на місці і супроводжує бібліотекою відвідувачів, "рекомендуючи" книги.

Білий Касик з центрального відділення – справжня зірка соцмереж. Йому трохи більше року і в нього норовливий характер.

У своїй бібліотеці він найповажніша персона: йому присвячують вірші, запрошують на заходи та "радяться" з ним з волонтерських питань.

Касик обожнює позувати перед камерою і допомагати волонтерам плести сітки та збирати посилки.

А ще він рекламує читання і книги у соцмережах та разом з іншими двома котами проводить сеанси фелінотерапії та лікує нервову систему відвідувачів і працівників бібліотек

Пухнасте тріо працівники жартома називають "бібліотечною ВІАгрою" і запевняють, що взяти на роботу чотирилапих працівників було правильним рішенням.

Про котиків чотирилапих і «котиків»-захисників читайте у фотоісторії до Дня кота від 17 лютого 2023 року

Як у Житомирі живуть тварини-безхатьки, дивіться у фоторепортажі за 4 квітня 2023 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіт бібліотека  
Матеріали по темі