Суспільство

У Житомирській області на проводи біля кладовищ чергуватимуть сотні поліцейських, громадські та добровольчі формування

21 April 2023, 16:01

Упродовж 22-26 квітня у населених пунктах Житомирської області триватимуть поминальні дні. Понад 500 поліцейських дбатимуть про правопорядок та безпеку полісян. Також залучатимуться понад півтори сотні членів громадських формувань та добровольчих формувань територіальних громад.

Про це 21 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Загалом на території Житомирщини очікується проведення таких заходів у понад 650 населених пунктах. На більш ніж 680 кладовищах пройдуть богослужіння та вшанування пам’яті померлих. Очікується, що участь у них візьмуть близько 50 тисяч громадян», – йдеться у повідомленні.

У поліції зауважують, що враховуючи мінну небезпеку, Народицькою селищною військовою адміністрацією прийнято рішення про заборону відвідування кладовищ в деяких населених пунктах громади (Вільхова, Ровба, Довгий Ліс, Мотилі, Омельники, Ноздрище, Старе Шарне, Тичків).

Тож поліцейські закликають жителів та гостей цих сіл утриматися від відвідування місць поховань та у разі переміщення між населеними пунктами рухатися лише основними перевіреними шляхами.

Окрім того, поліція нагаду, що, на жаль, небезпека натрапляння людей на вибухонебезпечні предмети на території області залишається високою.

Тож у разі виявлення підозрілого предмета у жодному разі не можна до нього наближатися, рухати, розбирати, робити інші маніпуляції. Необхідно застерегти від наближення до нього інших людей, за можливості позначити місце знахідки та вказати на небезпеку. Одразу ж варто зателефонувати на спецлінію 101 чи 102 та повідомити про подію.

Правоохоронці звертають увагу громадян на те, що за рішеннями органів місцевого самоврядування можуть бути внесені зміни щодо руху громадського транспорту. Зокрема, у м. Житомирі у неділю, 23 квітня, з 7:00 діятимуть обмеження в дорожньому русі по Західному шосе. Рух автомобільного транспорту буде здійснюватися в односторонньому напрямку від Чуднівського шосе у бік Богунії. Рух транзитного транспорту йтиме через місто.

Як повідомляв Житомир.info, 8-9 квітня 2023 року в Житомирській області відбулися масові релігійні богослужіння, приурочені святу Великодня та Вербній неділі (у різних обрядах). У поліції анонсували, що правопорядок та безпеку на території культових споруд й поблизу них у ці дні забезпечуватимуть понад 400 поліцейських.

А 15-16 квітня, коли Великдень відзначали християни східного обряду, правопорядок та безпеку під час масових релігійних заходів мали забезпечувати понад 730 поліцейських.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поминальні дні поминальна неділя проводи кладовище поліція  
Матеріали по темі