Суспільство

В громаді Житомирської області жінка порізала банер біля храму, присвячений пам'яті загиблих дітей від рук російських окупантів

23 April 2023, 11:09

На Facebook-сторінці Територіальної оборони Попільнянської громади поширили відео з порізаним банером на паркані місцевої церкви щодо загиблих дітей.

Інформацію про подію, яка сталася 20 квітня, оприлюднили 22 квітня.

«Позавчора 20 квітня в нашому селищі відбулась подія, про яку потрібно говорити!!! Багато хто з жителів громади бачили банер на огорожі Свято-Миколаївського храму присвячений пам'яті загиблих дітей від рук російських окупантів, який напередодні встановила ініціативна група релігійної громади ПЦУ. Там були іграшки та писанки від дітей Попільнянщини. Зранку до цієї імпровізованої стіни пам'яті небайдужі мешканці громади почали приносити квіти та дитячі іграшки, увіковічнюючи пам'ять про діток, безневинних жертв російських окупантів. А далі трапилася неординарна подія. До банера прийшла жінка поважного віку, почала вигукувати антиукраїнські гасла,вирізала з банера слово "російські", забрала писанки і сказала, що цьому не місце біля російської церкви. Ця жінка являється прихожанкою московського попа Петра Лисоса, який і надоумив її зробити таке, що в нормальної людини в голові не вкладається. І направив спостерігати за цим своїх підданих московських попів. Попільнянці, тепер ви бачите, яка людина жила всі роки поряд з вами, прикриваючись маскою священника. Як це підло використовувати в своїх цілях хвору людину, яка не повністю відповідає за свої вчинки, провокувати громаду на протистояння та паплюжити пам'ять безневинних українських діток», - йдеться у дописі.

У поліції Житомир.info повідомили, що подія сталася ввечері 20 квітня і жінка дійсно має психічні вади.

«Подія сталася 20 квітня близько 17-ї години, на місце виїжджала група місцевого відділення поліції, встановили особу жінки. За словами рідних та відповідно до наданих медичних документів, у жінки є вади психічного здоров’я, тому її вчинок рідні пояснюють саме цими причинами. Перевірка ще триває», - сказала в коментарі Житомир.info речниця ГУНП Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, у Попільнянській громаді місцеві жителі 29 травня 2022 року влаштували збори, на яких вимагали, аби парафія Свято-Миколаївського храму перейшла в ПЦУ. 1 червня Житомирсько-Овруцька єпархія інформувала, що парафія святителя Миколая смт Попільня приєдналася до Православної церкви України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква банер Попільня поліція  
Матеріали по темі