Економіка

У службі зайнятості розповіли, які працівники в Житомирській області нині «в ціні»

24 April 2023, 09:24

Середній рівень заробітної плати у вакансіях, зареєстрованих роботодавцями Житомирщини на початку квітня, складав близько 10 100 грн. Причому у 74% вільних місць пропонована винагорода за місяць роботи варіюється від мінімальної до 10 000 грн, а в 26% – перевищує середній показник. Тільки 43 вакантні місця праці (3% загальної кількості) можуть привабити претендентів високими заробітками (понад 20 000 грн).

Про це 21 квітня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

У службі зайнятості розповідають, які працівники на Житомирщині нині «в ціні».

Так, зазначається, що в розрізі професійних груп найвищі зарплати нині пропонуються робітникам з обслуговування й експлуатації машин та устаткування – в середньому понад 12 300 грн. Серед найдорожчих нині – вакансії токарів-розточувальників, токарів, ковалів на молотах і пресах, ливарників металів та сплавів, фрезерувальників, верстатників, операторів різних виробничих процесів, водіїв навантажувача, трактористів, водіїв автотранспортних засобів. У трійці лідерів за рівнем пропонованих заробітків – також професіонали (лікарі, викладачі, енергетики, спеціалісти державної служби (місцевого самоврядування та ін.) та кваліфіковані робітники з інструментом (мулярі, обрубувачі, слюсарі-інструментальники, електрогазозварники, ковалі, налагоджувальники, монтажники, заточувальники і т.і.)

Найдешевше роботодавцям обходяться робітники сільського господарства, працівники сфери торгівлі і послуг та представники найпростіших професій (середня зарплата у вакансіях для них 7000-7400 грн).

Інфографіка з сайту центру зайнятості

Переглянути всі пропозиції роботи можна на сайті Житомирського обласного центру зайнятості https://cutt.ly/4Dz4cVI або Єдиному порталі вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua

Оформити підписку на вакансії за регіоном або галуззю можна завдяки чат-боту @DCZWorkNowBbot.

Із запитаннями щодо діяльності служби зайнятості можна телефонувати на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або писати у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, за даними на 27 березня, у підрозділах Житомирської обласної служби зайнятості було зареєстровано понад 1 100 вільних робочих місць, зарплата в яких варіювалася від 6 700 грн до 70 000 грн.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2023 року і станом на 16 березня до Житомирської служби зайнятості роботодавці подали 2500 вакансій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості служба зайнятості ЦЗ вакансія працівник робітник  
Матеріали по темі