Місто

Мер створив робочу групу з підготовки до фестивалю «Майстерня міста Житомир 2023», а в міськраді оголосили про конкурс проєктів

24 April 2023, 14:56

Житомирський міський голова створив робочого групу з підготовки до фестивалю «Майстерня міста Житомир 2023».

Розпорядження Про затвердження складу робочої групи з підготовки та проведення урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста Житомир 2023» мер підписав 21 квітня.

«З метою залучення ініціативних груп мешканців міста та громадських об’єднань до впровадження ініціатив, що спрямовані на досягнення цілей, визначених Концепцією інтегрованого розвитку м. Житомира до 2030 року, розробленої в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст України» за фінансової підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)… затвердити склад робочої групи з підготовки та проведення урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста Житомира 2023» згідно з додатком», – йдеться у розпорядженні.



Скриншот з розпорядження Житомирського міського голови

Зауважимо також, що 19 квітня на сайті міськради повідомили про конкурс проєктних ідей на участь в урбаністично-культурному фестивалі «Майстерня міста Житомир 2023».

«Вже усьоме у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» Житомирська міська рада та німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» організовують урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста Житомир». Головним завданням Майстерні міста є залучення мешканців до спільного подолання викликів громади, щоб житомиряни і житомирянки краще усвідомлювали власну відповідальність за своє місто. Майстерня міста є діалоговою платформою для нових ідей, сучасних способів і можливостей розвитку громади», – йдеться у повідомленні.

Запланована дата проведення: 29 червня – 1 липня 2023 року.

Містян запрошують до подачі проєктних заявок, які спрямовані на розвиток громади відповідно до Концепції інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року, затвердженої рішенням сесії Житомирської міської ради від 07 лютого 2019 року №1359.

Наголошується, що цьогорічними пріоритетами Майстерні міста Житомир 2023 є «Зелене місто» та «Незламне місто». В рамках пріоритету «Зелене місто» запропоновані проєкти можуть бути спрямовані на вирішення таких завдань:

• формування та підтримка екологічно безпечного середовища;

• формування екологічної свідомої поведінки;

• досягнення європейських стандартів енергоефективності та енергозбереження;

• збалансований розвиток зелених зон міста та передмістя.

Пріоритет «Незламне місто» охоплює такі напрямки:

• інтеграція внутрішньо переміщених осіб до Житомирської територіальної громади;

• релокація бізнесу;

• громадська безпека;

• психологічна та емоційна стійкість під час війни.

Реєстраційну форму для заповнення проєктної заявки можна знайти за посиланням: https://cutt.ly/L79KvkV.

Після подачі проєктної пропозиції, технічного відбору та формування короткого списку заявок організатори звʼяжуться з представниками відповідних організацій/ініціативних груп для більш детального планування заходів та бюджету на їх проведення.

З будь-яких питань щодо підготовки проєктних пропозицій можна звертатися на електронну адресу: maisterniamista.zt@gmail.com (в темі листа обов’язково вказати: «Запитання щодо підготовки проєктної пропозиції») або за телефоном: +38 (063) 145-72-74.

Заявки, подані після 23.59 (UTC+2) 30 квітня 2023 року, розглядатися не будуть.

З більш детальною інформацією про урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста» можна ознайомитися на сайті «Інтегрований розвиток Житомира» (https://cutt.ly/x73et93).

Довідково:

Проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Подільський район Києва, Полтава, Мелітополь та Харків. Проєкт фінансують Уряди Німеччини та Швейцарії.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність і клімат, сталий економічний розвиток. Також особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Швейцарська програма співробітництва в Україні працює під егідою Посольства Швейцарії в Україні та спрямовує свою роботу на підтримку чотирьох основних напрямів: мир, захист і демократичні інститути, сталий розвиток міст, малі та середні підприємства і конкурентоспроможність, а також охорона здоров’я.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році захід «Майстерня міста: Перезавантаження 6.0» у Житомирі розпочався 24 червня на Замковій горі. Під час фестивалю, зокрема, головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн представила концепцію реконструкції гідропарку. А заступник Житомирського міського Олександр Шевчук розповідав, що велодоріжки у місті обов’язково робитимуть при реконструкції вулиць, але капітальні ремонти дорожнього покриття не дають такої можливості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майстерня міста фестиваль розпорядження робоча група  
Матеріали по темі