Новини компаній

Чи потрібно прасувати постільну білизну після прання

25 April 2023, 15:49

Прасувати чи не прасувати постільну білизну після прання - питання, яке часто виникає у багатьох людей. Одні вважають, що це марна трата часу і сил, інші ж наполягають на тому, що для комфорту і зовнішнього вигляду спальні важлива рівне й охайне ліжко, також необхідно прасування для санітарної обробки тканини. Ми в інтернет-магазині Капоне вирішили розглянути це питання більш детально і розставити всі крапки над “i”.

Аргументи на користь прасування постільної білизни

Існує кілька аргументів на користь прасування постільної білизни після прання і заперечувати їх досить складно:

  • Зовнішній вигляд. Рівне й акуратне ліжко виглядає привабливіше, ніж пом'яте. Якщо ви дбаєте про зовнішній вигляд своєї спальні, то вам обов'язково доведеться витратити час на прасування.
  • Комфорт. Спати на зім'ятих простирадлах може бути не зовсім комфортно, адже складки можуть залишати сліди на шкірі. Тому гладке ліжко забезпечить більш комфортний відпочинок і зможе поліпшити якість вашого сну.
  • Гігієна. Грудочки й складки на постільній білизні можуть стати притулком для бактерій, пилових кліщів та інших алергенів, тому додаткова обробка простирадла, підковдри й особливо наволочки не завадить. Особливо це стосується людей, які страждають на алергію або астму.

Крім того, попрасовану білизну набагато зручніше складати й акуратно зберігати. Прасування також видаляє залишки вологи з волокон, тому комплект не буде пріти в вашому комоді.

Коли не варто прасувати постіль

Попри перераховані вище переваги прасування спальних наборів, бувають випадки, коли цього робити не варто. Ось кілька з них:

  • Необхідність економії часу. Цей процес займає досить багато часу, особливо у тих людей, які не мають відповідного досвіду або володіють не найкращою праскою.
  • Тип тканини. Деякі тканини не потребують прасування. Наприклад, це постільна білизна з фланелевої тканини, ніжного шовку або бавовняного трикотажу. Якщо користуватися такою білизною, то можна з чистою совістю укласти його на ліжко відразу після висихання.
  • Особисті переваги. Якщо ви не любите спати на випрасуваному постільному через те, що воно стає досить сухим, то не варто піддавати себе дискомфорту.

Уважно вивчіть бирка на вашому спальному гарнітурі. Нерідко виробник спочатку вказує на заборону використання праски.

Випадки, коли прасування постільної білизни є обов'язковим

Існує кілька випадків, коли постіль потрібно обробити праскою. Ось деякі з них:

  • Для використання в готелях. Якщо комплект буде використовуватися в якості постелі для готельного номера, то прасувати все ж варто. Це звичайні правила готельного бізнесу. Та й просто гості у вашому будинку будуть раді випрасуваним простирадлам, адже ви хочете переконатися, що чужа білизна пройшла додаткову санітарію.
  • Для одноколірної білизни. Складки й заломи на однотонній постільній білизні видно набагато краще, ніж на різноколірні. Тому, якщо має значення зовнішній вигляд простирадл і підковдр, то їх варто прасувати. Особливо це стосується легких спальних комплектів.
  • Особливі випадки. Якщо попереду вас чекає особлива подія, наприклад, весілля, медовий місяць або інша урочистість, ідеально рівне ліжко допоможе створити правильну атмосферу в спальні.

Також варто прасувати дитячу постільну білизну, особливо її шви. Це важливо для комфорту дитини.

Як правильно прасувати постільну білизну

Прасувати постільну білизну досить складно і незручно, але у нас є кілька порад, які допоможуть зробити цей процес більш ефективним, а також безпечним для тканини:

  • Дотримуйтесь інструкцій на етикетці. Деякі тканини вимагають певного режиму і температури прасування. Обов'язково дотримуйтесь інструкцій на етикетці вашої постільної білизни, щоб уникнути пошкодження тканини.
  • Використовуйте праску з парою. Парова праска може допомогти зробити процес прасування більш ефективним і скоротити час, витрачений на прасування. Особливо це стосується щільних тканин, таких як сатин. Однак стежте за тим, щоб постіль залишалася сухою після прасування (можливо, їй потрібно полежати добу на відкритому просторі).
  • Прасуйте з внутрішньої сторони. Деякі тканини можуть постраждати від безпосереднього контакту з праскою. Щоб уникнути пошкодження волокон, прасуйте білизну з виворітного боку.

Прасування має масу переваг, але нічого страшного, якщо ви цього не зробите, не станеться. Тому відштовхуйтеся від ситуації, необхідності, вільного часу і бажання. Бажаємо комфортного сну.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: постіль постільна білизна прасування  
Матеріали по темі