Суспільство

​Рейтинг університетів Житомирщини за показниками Scopus 2023 року

26 April 2023, 10:48

На сайті Освіта.ua оприлюднений щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

Згідно з результатами рейтингу 2023 року найкращу динаміку серед регіональних закладів вищої освіти демонструє Поліський національний університет. Лише за рік університет додав у загальнодержавному рейтингу 16 позицій. За темпом росту даного показника Поліський національний університет входить у 10-ку університетів України.

Нагадаємо, що Поліський національний університет є засновником журналу «Наукові горизонти», який є єдиним на Житомирщині науковим виданням, що індексується в Scopus ще з 2018 р.

Довідково. Scopus – одна з найбільших у світі наукометричних баз даних, що дозволяє відстежувати цитування статей, які були опубліковані в наукових виданнях. Її власником є видавнича корпорація Elsevier. У Scopus індексується близько 24 000 наукових журналів з різних галузей науки, праці конференцій, видання книг, майже 80% яких містять анотації.

http://osvita.ua/vnz/rating/88976/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: університет Поліський національний університет ПНУ рейтинг Scopus  
Матеріали по темі