Суспільство

На розбитій дорозі Житомир – Попільня почали «ліквідовувати дефекти»

27 April 2023, 09:35

На автошляху Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище стартували роботи з ліквідації аварійної ямковості.

Про це 26 квітня повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області (раніше – САД).

«Кілька днів без дощу дозволили підрядним організаціям приступити до робіт з усунення вибоїн та пошкоджень дорожнього одягу. Роботи виконуються гарячим асфальтобетоном в межах експлуатаційного утримання автомобільних доріг держзначення. Ліквідовуємо аварійні дефекти дорожнього покриття на автошляху Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище. Працюємо там, де асфальтобетон достатньо сухий, аби виконати роботи якісно», – йдеться у повідомленні.

Водіїв просять уважно кермувати на ділянках проведення дорожніх робіт, дотримуватися вимог тимчасових дорожніх знаків та не перевищувати дозволеної швидкості.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури нагадують, що на час воєнного стану «змушені працювати в режимі економії, перевага в ремонтах надається міжнародним коридорам, шляхам, що є частиною обороноздатності країни, евакуації населення та гуманітарним коридорам». Зазначається, що ці маршрути погоджені з обласною військовою адміністрацією.

Разом з тим, у Службі нагадують про можливість співфінансування територіальними громадами дрібних ремонтів на дорогах територіального значення, що не входять до пріоритетних маршрутів.

Зауважимо, що дорога загального користування державного значення Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище є однією з найпроблемніших в області. 6 квітня 2023 року у Facebook виклали чергове відео розбитої дороги Житомир – Попільня.

Нагадаємо, у березні 2019 року дорожники ліквідовували ямковість в напрямку селища Попільня на шляху Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2017 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області уклала договір з ПП «Автомагістраль» на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області Р-18 Житомир - Попільня - Сквира - Володарка - Ставище на ділянці км 4+222 - км 10+300, вартість ремонту становила 86 млн 171 тис. 676,40 грн. В травні 2018 року на засіданні Кабінету міністрів критикували ремонт траси Р-18 Житомир – Ставище, до якості якого були претензії у Державного агентства автомобільних доріг України, і доручили правоохоронцям перевірити якість ремонту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога САД Попільня Р18 ремонт траса  
Матеріали по темі