Політика

Депутати Житомирської облради знову провалили голосування за позбавлення мандатів Развадовського та Савченка

27 April 2023, 10:48

Колеги знову відмовилися позбавити мандатів депутатів Житомирської облради Віктора Развадовського та Олександра Савченка.

Відповідні проєкти рішень розглядали на черговій сесії облради 27 квітня.

За дострокове припинення повноважень депутата Развадовського проголосували 17 депутатів з 44 присутніх (всього в облраді 64 депутати).

За дострокове припинення повноважень депутата Савченка проголосували 14 депутатів.

«Попасти в депутати складно, а вийти теж не просто», - жартівливо прокоментував результати голосування в.о. голови обласної ради Володимир Ширма.

Зауважимо, що обидва депутати на пленарному засіданні сесії відсутні, в останній раз вони були присутні на сесії облради 14 липня 2022 року.

Нагадаємо, на черговій сесії Житомирської облради 16 березня депутати не підтримали проєкти рішень про дострокове припинення повноважень двох своїх колег: за позбавлення мандата Віктора Развадовського було 14 голосів, Олександра Савченка – 10 голосів. Після сесії обидва депутати знову написали заяви з проханням достроково позбавити їх мандатів і 19 квітня на сайті облради оприлюднили відповідні проєкти рішень сесії.

Як повідомляв Житомир.info, Савченко і Развадовський є генерал-полковниками міліції у відставці і в перші дні повномасштабного російського вторгнення виїхали в Польщу: мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що 3 березня 2022 року до Польщі виїхав генерал-полковник Віктор Развадовський, а 4 березня кордон України в напрямку Польщі перетнув депутат обласної ради, генерал-полковник Олександр Савченко. Згодом ці депутати повернулися до України і навіть були присутні на сесії облради 14 липня 2022 року, але на двох наступних сесіях (7 грудня 2022 року та 10 січня 2023 року) їх вже не було.

27 січня 2023 року Уряд схвалив постанову щодо обмеження виїзду посадовців за кордон: можна у відрядження, на лікування, для догляду за дітьми. Це рішення стосується і депутатів місцевих рад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Развадовський Савченко депутат мандат 
Матеріали по темі