Фоторепортаж

Як у Житомирі вирощують рослини, які прикрашають міські клумби, парки і сквери. Фоторепортаж

28 April 2023, 11:11

На вулиці прохолода, яка заважає вдосталь помилуватися весняним цвітінням на клумбах міста цієї весни. Тож сьогодні ми вирішили подивитися, як у теплицях квітнуть рослини, які у травні почнуть висаджувати на міські клумби.

У 2022 році КП “Зеленбуд” прикрасило місто більш ніж 106-ма тисячами однорічних рослин і квітів та кількома сотнями дерев, і цього року вони теж не збираються зменшувати оберти та планують висадити близько 100 тисяч рослин.

“У теплицях зараз росте більше 10 видів однорічних рослин: цинерарія, бегонія, алісум, чорнобривці, альтернатера, колеус, петунія, традесканція, лобелія, вербена, цинія тощо. З багаторічників у нас росте горобина, липа, катальпа, павловнія, ялини, сосни, гібіскус тощо. Поки погода не дозволяє висаджувати у відкритий грунт квіти, тож орієнтовно робитимемо це з середини травня. Зараз на квітниках цвітуть багаторічні тюльпани та віоли, а працівники КП "Зеленбуд" впорядковують парки, сквери, клумби та саджають багаторічники', - розповідає начальниця дільниці по вирощуванню декоративних та квіткових рослин КП “Зеленбуд” Олена Бондарчук.

За її словами, у 2022 році житомиряни стали більше поважати чужу працю, цінувати те, що мають та рідше шкодити чи скоювати крадіжки зелених насаджень.

"За минулий рік було викрадено 1 дерево та 32 кущі. Зламано 3 дерева та 26 кущів. Окрім того, мешканець міста пошкодив близько 50 дерев в місті сокирою. Відповідні заяви були передані до поліції. Ці цифри менші, ніж у попередні роки. Цього року ми ще тільки збираємо інформацію, попередньо пошкоджень поки не зафіксовано", - розповіла Олена Бондарчук.

Чому важливо заквітчувати місто під час війни та про десятки тисяч рослин на вулицях Житомира читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти розсада чорнобривець квітка Зеленбуд Бондарчук 
Матеріали по темі