Місто

У Житомирі знову оголосили конкурс на капремонт ліфтів на умовах співфінансування, заявки приймають до 31 травня

29 April 2023, 11:46

У Житомирі оголосили конкурс на капітальний ремонт ліфтів у багатоповерхівках.

Про це 28 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«До уваги голів ОСББ, керівників управляючих компаній, мешканців багатоквартирних будинків! Скористайтеся можливістю здійснити капітальний ремонт ліфтів на умовах співфінансування», – закликають у міськраді.

Про мету, принципи і основні засади програми розповіли на нараді, ініційованій управлінням житлового господарства міської ради.

«Цього року з бюджету виділено 5 мільйонів гривень на проведення робіт з капітального ремонту ліфтів на умовах співфінансування. Для порівняння загалом за попередні 4 роки (2019 – 2022 роки) було виділено 4,5 мільйона гривень. Цього року конкурс буде проводитись вже вп’яте.

Загалом у Житомирі 415 будинків, у яких є ліфти. Це 1100 ліфтів. За 4 роки ремонтні роботи було виконано в 46 будинках. Ми здійснили ремонт 94 ліфтів.

Суттєве збільшення асигнувань на проведення конкурсу з капітального ремонту ліфтів на умовах співфінансування зумовлено старінням ліфтового парку міста, потребою покращення технічного стану ліфтів, дороговартісністю матеріалів та необхідністю (під час воєнного тану) зниження соціальної напруги.

Рішенням виконкому було дещо спрощено Порядок проведення конкурсу, а саме: учасникам більше не потрібно подавати довідку про сумарну загальну площу квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку. Враховуючи зміни в Порядку, переможців визначатимуть за відсотком співфінансування співвласників по відношенню до кошторисної вартості.

Враховуючи, що в цьому році виділено 5 мільйонів гривень, я хотів би, щоб голови ОСББ та керівники управляючих компаній звернули увагу на цю можливість та взяли участь у конкурсі», – зазначає начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

Порядок та умови проведення конкурсу передбачені рішеннями виконкому: https://zt-rada.gov.ua/?doc_id=37357

Для реєстрації заявки на участь у конкурсі, головам ОСББ або керівникам управляючих компаній необхідно:

• Провести загальні збори щодо готовності взяти участь у спільному фінансуванні робіт з капітального ремонту ліфтів та делегування повноважень управителю або голові ОСББ виступати замовником робіт.

• Підготувати належним чином витяг з рішення загальних зборів.

• Затвердити розроблений дефектний акт.

• Надати дефектний акт до спеціалізованої проектної організації, для розробки ПКД.

• Повний пакет необхідних документів надати до управління житлового господарства міської ради

Кінцевий строк подачі заявки на право брати участь у конкурсі 18 година 31 травня 2023 року.

Заявки приймаються управлінням житлового господарства Житомирської міської ради за адресою: майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, каб. №389, довідки за телефоном 47-07-97, 42-06-19.

Як повідомляв Житомир.info, управління житлового господарства до 26 жовтня 2022 року приймало заявки на конкурс щодо капітального ремонту ліфтів у багатоповерхівках на умовах співфінансування, з місцевого бюджету на ремонт виділяють 1 млн грн. Міська влада отримала заявки від 23 ОСББ, загальний кошторис на ремонт становив 3 млн 130 тис. 653 грн.

10 листопада пресслужба міської ради інформувала, що комісія визначила дев’ять будинків, в яких відремонтують 14 ліфтів на умовах співфінансування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліфт ремонт міськрада конкурс співфінансування  
Матеріали по темі