Суспільство

Шахраї активізувалися: у Мінреінтеграції застерігають від зловмисників, які бажають «допомогти» переселенцям

1 May 2023, 10:40

У соцмережах знову активізувалися шахраї, які пропонують «допомогу» для переселенців.

Про це 30 квітня повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

«У соціальних мережах і телеграм-каналах знову активізувалися шахраї, які нібито пропонують допомогу для внутрішньо переміщених осіб від міжнародних організацій. Також аферисти створюють фішингові сайти, які за інтерфейсом нагадують сайти для оформлення соціальних виплат, зокрема єПідтримки, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів», - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції нагадують, що вся інформація про отримання допомоги від міжнародних донорів публікується виключно на офіційних сайтах державних органів та міжнародних організацій.

«На офіційному ресурсі можуть запитати анкетні дані та номер банківського рахунку. Але міжнародний донор ніколи не буде просити надати дані щодо банківської картки. Тому у жодному разі не надавайте номер банківської картки, CVV-код і PIN-код до вашої картки», - застерігають у Мінреінтеграції.

Про випадки шахрайських дій повідомляйте до Національної поліції за номером: 102.

Нагадаємо, 12 квітня поліція інформувала, що на Коростенщині 55-річна жителька райцентру під час спілкування з незнайомцем назвала свої конфіденційні дані для нарахування нібито матеріальної допомоги від держави. Жінка слухняно та чітко слідувала вказівкам невідомого абонента та через деякий час отримала повідомлення від банку, але не про зарахування коштів, а зняття з картки 6 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцвиплата соцвиплати державна допомога Мінреінтеграції 
Матеріали по темі