Місто

У Житомирі попрощалися із десантником, який став найрезультативнішим зенітником Збройних Сил України

1 May 2023, 16:25

У Житомирі поховали Андрія Лінійчука – легендарного зенітника «Кельта», який загинув у боях за Україну.

Про це 1 травня повідомляє Житомирська міська рада.

«На щиті повернувся Герой…Лінійчук Андрій Андрійович (25.07.1997 — 28.04.2023). Сержант, повний кавалер ордена «За мужність», легендарний зенітник «Кельт»…Народився у селі Кириївка Любарського району Житомирської області. Навчався у сільській школі, продовжив здобувати освіту в Поліському національному університеті на факультеті лісового господарства та екології. З юних років Андрій прийняв рішення долучитися до ЗСУ, тому після закінчення університету підписав контракт із легендою 95-тою ОДШБр. З початком повномаштабного вторгнення рф на територію України успішно пройшов навчання з керування переносним зенітно-ракетним комплексом (ПЗРК) Starstreak і першим здійснив його бойове застосування. На рахунку Андрія Лінійчука 16 знищених БПЛА «Орлан», 1 «Zala» та гелікоптер Ка-52. Ім'я Воїна вже вписане у військову історію не лише України, а й Великої Британії. В останньому інтерв'ю Андрій сказав: «Зараз головна моя ціль — зробити якнайбільше для Перемоги»», - йдеться в повідомленні.

Андрій Андрійович був нагороджений відзнакою МінОборони «Вогнепальна зброя», відомчими відзнаками, грамотами та подяками командування.

Нагадаємо, 30 квітня служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової бригади інформувала, що у боях за Україну загинув легендарний зенітник «Кельт», який збив найбільшу кількість засобів повітряного нападу противника у Збройних Силах України.

Як повідомляв Житомир.info, 30 квітня 2023 року в Житомирському районі поховали захисника-нацгвардійця Сергія Тонкопрядка, який певний час вважався зниклим безвісти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий військовослужбовець захисник загибель загиблий десантник ДШВ зенітник Лінійчук 
Матеріали по темі