Місто

У житомирських парках запрацювали атракціони, вартість квитків не змінилася

2 May 2023, 14:33

У житомирських парках розпочався сезон атракціонів. Зокрема, у Шодуарівському парку відвідувачів цьогоріч прийматиме 12 атракціонів, які перед запуском пофарбували та перевірили на дотримання технічних вимог. Тож, кататися на них безпечно, стверджує директор КП «Парк» Сергій Бондар.

«На сьогоднішній день у нас зверху працюють веселі гірки, лебеді, колесо огляду, дорослий ланцюжок. Працює наша «Клякса», всі дитячі карусельки працюють. Як могли ми привели усе в порядок, пройшли техогляд», - розповідає Сергій Бондар директор КП «Парк».

Разом із іншими невдовзі запрацюють і гойдалки «Берізки», поблизу колесу огляду, їх вже лагодять. Працівники парку подейкують, що після ремонту вони будуть, мов нові.

«Замінюємо напольне покриття, бо старе прийшло у негодність. За кілька днів ми його замінимо, пофарбуємо, обробимо і буде, як новенький», - зауважує директор КП «Парк».

Усе роблять власними силами - зізнається Сергій Бондар, а часом на допомогу приходять і небайдужі.

«Вийшло домовитися з підприємцями, які надали знижки і замість однієї банки фарб ми змогли придбати дві - дві з половиною, за ті ж самі гроші», - говорить Сергій Бондар.

Хтось може й бідкатися, що атракціони старенькі, втім усі вони справні - вкотре наголошує керуючий парком і допоки триває війна на нові очікувати не варто.

«Ми не звертаємось ні до кого з проханням, щоб закупити якісь нові атракціони, оскільки в країні війна. Буде перемога, от після перемоги буде цікавіше», - додає директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Тим не менш, охочих покататися на каруселях чимало. І серед них не тільки діти, а й дорослі. Останні зізнаються - насолоджуються краєвидами міста з колеса огляду та й просто згадують дитинство вже зі своїми дітьми на веселих гірках. Перезавантажуючись таким чином і налаштовуючись на позитив.

«Задоволені дуже, хоч якась розвага є у нас, щоб посміхнутися в такий час важкий», - ділиться Ніна.

Атракціони чекають на відвідувачів і у гідропарку. Там вже працюють усі каруселі, окрім колеса огляду. За його ремонт цього року і не бралися - кажуть працівники парку, бо ж це надто дорого.

«Воно не в належному стані. Його можна відремонтувати, але це буде коштувати і підприємству, і громаді стільки, скільки коштує новий атракціон», - пояснює директор КП «Парк».

Що ж стосується човнів та катамаранів, то про них поки говорити зарано Проте, якщо дозволять умови, зокрема і воєнного стану, готові запустити і їх.

«Якщо буде рішення їх запускати, то приведемо до ладу, відремонтуємо, підфарбуємо, пошпаклюємо, почистимо. Будемо бачити, все залежатиме від того, що буде відбуватися в країні», - коментує Сергій Бондар.

Зрештою, покататися на атракціонах у парках міста можна щодня з 11 години, звісно, за сприятливих погодних умов. Вартість дитячого квитка 15 грн, дорослого - 25 грн.

Як житомирські парки готували до початку сезону у 2023 році дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк атракціон Бондар 
Матеріали по темі