Місто

Цього року у Житомирі за 50 млн грн хочуть відремонтувати десяток скверів, не всі містяни це підтримують

2 May 2023, 16:42

У 2023 році у Житомирі планують реконструювати з десяток скверів та відремонтувати тротуари навколо них. На ремонтні роботи передбачено близько пів сотні мільйонів грн. Про це в коментарях Житомир.info, розповів начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

«На цей рік передбачено близько 10 скверів, зокрема й тротуари навколо скверів, бо це центральні сквери у Житомирі. Наприклад ті, які вже оголошені тендери – це сквер на розі вулиць Шевченка і Князів Острозьких, сквер на вулиці Героїв Пожежних, сквер на вулиці Київська-Князів Острозьких, плюс планується на вул. Покровська, 159, де вже виконано ПКД, Покровська, 3, це навпроти нашої архітектури, і ще декілька скверів, на які йде корегування ПКД, і найближчим часом буде оголошено тендер. В середньому сквер коливається від 3 до 5 млн грн. Десь приблизно 50 млн грн на 10-11 скверів, але це не тільки сам сквер, а й територія тротуарів навколо скверу», - розповідає В’ячеслав Глазунов.

Планується, що це буде капітальний ремонт.

«Сюди входить заміна твердого покриття, озеленення. Згідно з рішенням депутатської комісії, тенденцій та погодних умов ми закладаємо й автоматичний полив, заміна освітлення на більш енергозаощадливе, встановлення лавок, у деяких скверах планується встановлення скульптур сучасних», - пояснює начальник управління капітального будівництва.

Не всі житомиряни погоджуються, що слід витрачати бюджетні кошти на ремонт або переоблаштування скверів. Навіть зареєструвати електрону петицію.

Чи дійсно це на часі питаємо містян.

«Я думаю, що ці гроші можна було витратити на щось інше, щось важливіше. Я думаю, що є питання важливіші. Наприклад, можна файно задонатити, як мінімум», - каже Марина.

«Мене це дуже збентежило. Які сквери? Ну які сквери зараз, я вважаю що скверів достатньо», - ділиться Ніна.

«Зараз не зовсім час для цього, але в принципі, якщо це в нормальних рамках, то можливо. Якщо терміново треба щось робити, підлатати, тоді так, але прям облаштовувати то ні, напевно», - сказала Тетяна.

«Звичайно потрібно. Можливо воно для кожного не на часі, але ми ж далі живемо і продовжуємо жити. Звичайно треба», - каже Інна.

«Вцілому для благоустрою це важливо, але якщо зараз більш потрібно фінансування на ЗСУ, то можливо дані кошти краще спрямувати на оборону країни, - говорить Наталія.

«Вважаю, що потрібно. Краще менше красти, а витрачати ці кошти на дітей, дороги, інфраструктуру, тоді все буде добре», - ділиться Андрій.

Частково тротуари та сквери ремонтують із року в рік. Наразі деякі ділянки вже у критичному стані, тому є потреба у реконструкції переконує В’ячеслав Глазунов.

«У програмі капітального будівництва закладено на кожен рік окремі суми на ремонт доріг, тротуарів, скверів. У 2021 році ми активно працювали, у 2022 році з початку війни ми призупинили це. Але є коментарі, які ми читаємо, що по місту не зручно ходити, ями, розбите покриття. Якщо частково це не робити, то через 2-3 роки зовсім не зможе пересуватися. Підтримка покриття, основи, яка є – це доцільно», - запевнив начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

Який вигляд має сквер у центрі Житомира, на ремонт якого збираються витратити понад 5 млн грн – дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, в 2023 році в Житомирі УКБ планує провести реконструкцію скверів за кількома адресами: вул. Героїв Пожежних, 125 за 3,2 млн грн; на розі вулиці Перемоги та майдану Короленка за 5,4 млн грн; на розі вулиць Шевченка та Князів Острозьких за 4,9 млн грн. Також замовлена проєктна документація для реконструкції скверу на майдані Станишівському, 7; Крім того, оголосило тендер на реконструкцію частини території благоустрою з організацією скверу по вул. Покровська, 159.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер ремонт реконструкція благоустрій бюджетні кошти петиція Глазунов 
Матеріали по темі