Місто

Виконком погодив благоустрій території біля готелю в центрі Житомира

3 May 2023, 10:51

Виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив проведення благоустрою території біля готелю на майдані Перемоги.

Питання розглядали на засіданні виконкому 3 травня.

«Була проведена містобудівна рада, де розглядався благоустрій території і були надані рекомендації, які проєктувальником враховані. Просимо погодити приватному акціонерному товариству «Фаворит Компані» проведення благоустрою території за адресою майдан Перемоги, 6 з дотриманням норм, правил та державних стандартів згідно з ескізним проєктом. Рекомендації були більш озеленити територію», - доповіла заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин, головний архітектор міста Ольга Бронштейн.

Зауважимо, що відповідний проєкт рішення до засідання виконкому не оприлюднювали. Також Житомир.info не вдалося отримати більш детальний коментар Ольги Бронштейн щодо благоустрою території біля колишнього готелю «Житомир».

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 року на позачерговій сесії міськради депутати одноголосно дозволили «Фаворит Компані» за 60 мільйонів викупити готель «Житомир»: фірма, яке належить родині Розенблат, була єдиним учасником аукціону з продажу готелю і запропонувала на 1 тис. грн більше від початкової ціни об’єкта. Після приватизації в будівлі почалася реконструкція, оновлений готель «Житомир» планували відкрити восени 2021 року: це мав бути тризірковий готель з лаунж-зоною та коворкінгом. В квітні 2020 року власники показували проєкт оновленої будівлі, але станом на кінець січня 2022 року роботи ще тривали, а на будівельному паркані висіли оголошення про оренду.

За інформацією міської ради, після реконструкції новий готель матиме 145 номерів (на 350 осіб), коворкінг з обладнанням для конференцій та дитячий центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком готель благоустрій Бронштейн Фаворит 
Матеріали по темі