Події

Подробиці конфлікту в Коростені, де жінок тягали за волосся й повалили на асфальт: чоловік запевняє, що «просто відмахувався»

3 May 2023, 11:57

У Коростені на Житомирщині 28 квітня стався конфлікт між чоловіком і двома жінками. Постраждала виклала в мережі відео, на якому місцевий мешканець хапає її за волосся та кидає на асфальт. Публікація отримала розголос, а поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдавання тілесних ушкоджень. Сам чоловік запевняє, що не бив, а просто відмахнувся, бо його спровокували.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 2 травня 2023 року.


На відео, яке шириться мережею, чути спершу лайку та образи. Слідом – хапання за волосся та жбурляння об асфальт. Таке трапилось із 18-річною Богданою.

«Це були погрози, виривання волосся, штовхання, нецензурна лексика, принижування, кидання на асфальт», – розповідає дівчина.

Усе почалося з того, що матір привезла Богдану з подружкою в двір вітати з днем народження друга. Зупинилися, каже, біля одного із гаражів.

«Під’їхав чоловік, підпер проїзд, що вона ніяк не могла проїхати назад», – розповідає дівчина.

Згодом якось таки розминулися, але чоловік, кажуть, не заспокоївся, скандалив. Поки чекали іменинника ще й покликав підмогу. Відтак замість привітань 17-річний Микита отримав розбірки.

«На мене напало два мужика, один товстий, інший – худий. А той, що постарше – дівчатами “займався”, за волосся їх смикав», – розповідає Микита.

«Ця дівчинка валяється за коси повидерта, мамі коси вирвав, за голову хапав, він цю картину бачить, а третя дівчинка біжить рятуватись», – розповідає очевидиця Наталія.

Чоловік, який на відео – 59-річний Юрій, він погоджується розповісти свою версію.

«Рух зупинили, мені залишили тут місце, що я ледь протиснувся. Ви почали мене провокувати, фотографувати мою машину», – звертається до жінок Юрій.

Каже, ображали його…

«Ви такі матюки гнули, що я в 60 років і не чув таких матюків», – переконує він.

І, мовляв, у дворі влаштували пиятику. Шампанське було, погоджується Богдана, але його не пили, а поливали іменинника. Напав не він, а на нього – твердить Юрій.

«Вони перші мене вдарили, я відмахувався від них, просто відмахувався від них. Все», – переконує чоловік і додає, що відео обрізане.

«Цим відео я знайшла підтримку багатьох людей, тисяч лайків, 15 тисяч коментарів та 111 тисяч репостів», – розповідає Богдана.

Фільмувала шматками, бо боялася погроз і що заберуть телефон, відповідає подруга Богдани.

«Він почав перший, він налетів на Богдану, потім передумав, налетів на її маму і коли Богдана вирішила допомогти своїй мамі і він на неї налетів», – каже дівчина.

Пан Юрій твердить, у нього свої свідки є. Підтвердять все поліції, яка розслідує інцидент.

«Одному з учасників конфлікту - 59-річному жителю Коростеня оголошено підозру у вчиненні саме цього кримінального діяння, тобто хуліганства», – зазначає речниця місцевої поліції Алла Ващенко.

Ця зустріч учасників провадження перша після конфлікту. Не порозумітися і зараз:

- Підняли руку на жінку, чи це ви вважаєте правильним?

- А ви не вважаєте, що ви підняли руку на дорослого мужчину?

- Я захищала свою матір.

- А я захищав себе.

Попереду розслідування і суд. Підозрюваному Юрію загрожує до 5 років обмеження волі, або позбавлення до чотирьох

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2023 року в Коростені Житомирської області стався конфлікт із фізичним насильством між двома жінками та чоловіком. Відео розбірок оприлюднили в Instagram. Поліція відкрила кримінальне провадження та застерігала від будь-яких дій задля вчинення самосуду.

1 травня 2023 року у поліції інформували, що слідчі оголосили про підозру у хуліганстві 59-річному жителю Коростеня, який вдарив двох жінок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бійка побиття конфлікт Коростень паркування підозра  
Матеріали по темі