Суспільство

З початку війни 345 підопічних соцзакладів та маломобільних жителів зі Сходу та Півдня отримали прихисток у Житомирській області

3 May 2023, 17:27

345 підопічних соціальних закладів та маломобільних українців зі Сходу та Півдня отримали прихисток на Житомирщині.

Про це 3 травня повідомила пресслужба Житомирської ОВА.

«За 14 місяців війни Житомирщина стала надійним прихистком для понад 66 тисяч переселенців з 13 областей України. Серед них – 345 підопічних соціальних закладів та осіб з інвалідністю з Донеччини, Херсонщини, Харківщини та Запоріжжя. Соціальні заклади в 14 громадах, а саме в Житомирській, Бердичівській, Коростенській, Новоборівській, Тетерівській, Хорошівській, Довбишській, Любарській, Радомишльській, Попільнянській та Романівській, від початку повномасштабного вторгнення надали свою підтримку для жителів соціальних установ, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок ударів ракет і постійних обстрілів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість українців було евакуйовано з Покровська, Комишівки, Костянтинівки, Слов’янська, Харкова та інших міст.

«Не зважаючи на збільшене навантаження, персонал закладів на Житомирщині зумів забезпечити належну опіку та догляд за всіма підопічними. Всі прибулі продовжують отримувати якісний медичний догляд та проходять постійне обстеження», - наголошують у пресслужбі ОВА.

Нагадаємо, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області.

Так, 19 квітня 2023 року до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій, їх розмістили на території Андрушівської громади. А вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області. 27 квітня 2023 року до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенців буде розміщено на території Волицької громади, а 1 травня 2023 року прибув вже четвертий евакуаційний поїзд із 45 переселенцями з Донеччини.

Як повідомляв Житомир.info, 29 грудня 2022 року до Коростеня потягом евакуювали 35 35 жителів Херсонщини, 19 з яких були маломобільні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація маломобільна особа соцзаклад 
Матеріали по темі