Суспільство

На трасі Київ – Чоп у Житомирській області ремонтують міст, пошкоджений у лютому 2022 року

4 May 2023, 10:34

Триває капітальний ремонт пошкодженого на початку повномасштабного вторгнення мосту на трасі М-06 Київ – Чоп у Житомирській області.

Про це 4 травня повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Готуємо до влаштування нового покриття перший проїзд мосту поблизу села Царівка Житомирської області. Переправа через річку Дубовець на одній з ключових магістралей країни була пошкоджена вибухами в лютому 2022 року, але повністю не втратила спроможність пропускати транспорт», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що агентство відновлення розпочало капітальний ремонт мосту торік. Проводяться роботи поетапно, аби не сповільнювати рух дорогою міжнародного значення. Після відновлення першої половини мосту туди перенаправлять транспорт та розпочнуть ремонт сусіднього проїзду.

Нині на мосту паралельно виконують:

• влаштування дорожнього одягу на підходах до мосту;

• шліфування бетону на основному проїзді для нанесення гідроізоляції;

• ремонт опори та прогону знизу споруди.

У Службі відновлення нагадують, що з початку повномасштабного вторгнення на державних дорогах Житомирщини було пошкоджено або зруйновано 5 мостів, проїзд було забезпечено через 4 тимчасові переправи біля підірваних мостів.

Агентство відновлення капітально ремонтує 2 мости у Житомирській області для невідкладних логістичних потреб країни: через річку Дубовець на трасі М-06 Київ – Чоп та через річку Тростяниця на автомобільній дорозі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2023 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури інформувала, що через річку Тростяниця, на трасі М-21 у межах Житомирської області, відновлюватимуть міст, тож на вказаній автодорозі діятимуть тимчасові обмеження руху – з 29 квітня до 7 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст річка ремонт Дубовець САД Служба відновлення  
Матеріали по темі