Фоторепортаж

Як у Житомирі шостий рік поспіль працює велопатруль. Фоторепортаж

4 May 2023, 15:34

У Житомирі з 16 квітня запустили 6 сезон велопатрулювань. Екіпажі у складі трьох інспекторів поліції щодня виходять на лінію, щоб берегти громадський порядок у місті.

Патрулюють поліцейські переважно у зонах громадського відпочинку, парках, скверах та там, де складно проїхати автомобілем.

«Щодня перед зміною проходимо інструктаж, отримуємо обладнання, засоби зв’язку та зброю, оглядаємо велосипеди перед виїздом і виїжджаємо на лінію. За кожним інспектором закріплений власний велосипед та обладнання. Графік і квадрат патрулювання змінюються у залежності від викликів, заходів та подій у місті. Переважно патрулюємо в центрі, на вокзалах, у парках та скверах. Ми мобільніші за автомобіль та швидші за піший патруль», - розповідає інспектор патрульної поліції, старший лейтенант Віталій Івашкевич.

За патрулювання, за словами інспекторів, вони долають невелику відстань, яка складає близько 40 км. Проте у звичному житті, не на роботі, велотранспортом інспектори майже не користуються.

Окрім виїздів на патрулювання поліцейські тренуються у веломайстерності додатково. Вони роблять складні фігури між фішками, навчаються правильно під’їжджати, заїжджати на перешкоди та маневрувати

Повномасштабне вторгнення внесло корективи в роботу велопатрулів. Зараз вони менше працюють на масових заходах, а частіше займаються збереженням громадської безпеки та порядку: зупиняють та фіксують розпиття алкогольних напоїв та паління в недозволених місцях, реагують на нецензурну лайку, виїзджають на виклики про пограбування, відпрацьовують орієнтування та шукають дітей.

З початку сезону велопатрулювань 2023 року велопатрульні зафіксували більше сотні правопорушень: складено 60 адміністративних матеріалів за

175 та 178 статтями ( паління та розпиття у неналежних місцях), біля 40 - за порушення ПДР, виявили транспортний засіб, який знаходиться в розшуку, перевірили близько 200 осіб та опрацювали кілька десятків викликів.

Нагадаємо, 5 серпня 2017 року на Михайлівській відбулася презентація велопатруля. .

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велопатруль патрульний патрульна поліція патрульні 
Матеріали по темі