Політика

Заступник голови фракції «Слуга народу» Житомирської міськради минулого року проігнорував всі сесії та засідання комісії

4 May 2023, 16:28

У 2022 році один депутат Житомирської міської ради жодного разу не був присутній на сесіях та проігнорував всі засідання своєї депутатської комісії.

Така інформація містить у відповіді відділу організаційного забезпечення депутатської діяльності Житомирської міської ради на інформаційний запит Житомир.info.

Депутатом, якому ця діяльність очевидно вже не потрібна, є Олексій Харченко – заступник голови фракції партії «Слуга народу». Всього в 2022 році було дев’ять сесій Житомирської міської ради, Харченко не був на жодній з них. Також він є заступником голови комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування, але проігнорував всі 23 засідання, які були минулого року.

Останні раз Олексій Харченко потрапив в об’єктив нашого фотографа на сесії 17 червня 2021 року (фото нижче).

Зауважимо, що з липня 2021 року Олексій Харченко працює в Державній інспекції архітектури та містобудування України на посаді директора Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю.

Фото з сайту ДІАМ від 21.03.2023 р., Харченко – крайній ліворуч

Щодо інших депутатів міської ради, то пропустив 8 з 9 сесій та 8 з 10 засідань регламентної комісії депутат з фракції «Пропозиція», киянин Олександр Порядін.

Шість сесії пропустили дві депутатки – Лідія Чередніченко (фракція «Слуга народу») та Вікторія Федорова (фракція «Пропозиція»).

Із 42 депутатів Житомирської міської ради в 2022 році лише 11 були на всіх пленарних засіданнях: Оксана Журавська («Європейська Солідарність»), Сергій Іванкевич («Слуга народу»), Годердзі Кварацхеліа («Пропозиція»), Віктор Клімінський («Слуга народу», секретар міської ради), Сергій Колесник (позафракційний, обраний від ОПЗЖ), Юрій Мойсеєв («Пропозиція»), Катерина Молодецька («Пропозиція»), Артем Ражев («Європейська Солідарність»), Ігор Скоропад («Сила і Честь»), Василь Шевченко («Пропозиція»), Олександр Шевчук («Слуга народу»), Микола Янушевич («Пропозиція»).

Щодо засідань депутатських комісії, членами яких є всі депутати окрім секретаря міської ради, то були присутніми на всіх засіданнях комісія 10 депутатів: Оксана Журавська (гуманітарна комісія), Сергій Іванкевич (регламентна комісія), Юрій Мойсеєв (голова бюджетної комісії), Катерина Молодецька (гуманітарна комісія), Артем Ражев (регламентна комісія), Ігор Скоропад (комісія ЖКГ), Олександр Черняхович (голова регламентної комісії), Василь Шевченко (бюджетна комісія), Олександр Шевчук (бюджетна комісія), Микола Янушевич (голова земельної комісії).

Пропустили більш ніж половину засідань комісій крім Харченка та Порядіна також Сергій Гринчук – 7 з 10, Віктор Євдокимов – 21 з 30, Вадим Ліскі – 16 з 30, Юрій Самборський – 14 з 23, Андрій Умінський – 17 з 30, Вікторія Федорова – 21 з 23, Лідія Чередніченко – 6 з 11.

Скріншот з відповіді на інформаційний запит

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році з 42 депутаті Житомирської міської ради лише 7 не пропустили жодного з 14 пленарних засідань сесій, а найбільше «прогулів» було у Сергія Гринчука, Вадима Ліскі та Олександра Порядіна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат прогул комісія сесія Харченко 
Матеріали по темі