Здоров'я

Карбоксітерапія, або «газові уколи», – модна новинка чи плід багаторічної праці? Пояснює житомирський ортопед

5 May 2023, 09:37

Карбоксітерапія – відносно нова процедура для нашої країни. Йдеться про введення очищеного вуглекислого газу в різні ділянки тіла людини задля покращення кровопостачання тканин та еластичності шкіри. Нині це затребуваний метод не лише у косметології, а й у лікуванні захворювань хребта і суглобів.

Детальніше про «газові уколи» СО2 як інструмент лікування розповідає ортопед-травматолог житомирського Медичного центру «Відновлення» Олександр Степанов.

Цікаво, що загалом у медицині ця процедура застосовується вже впродовж семи десятиліть.

«Останнім часом я часто чую від пацієнтів про «уколи газом» і про те, що їх широко використовують для лікування в різних країнах Європи. Це спонукало мене розібратися в цьому питанні більш ґрунтовано і ось що я можу сказати. Процедура карбоксітерапії сама по собі не така вже й нова. Її батьківщиною вважається Франція. У медицині карбоксітерапія застосовується вже близько 70 років. Але особливої популярності набула, коли почала практикуватися в дерматокосметології. З часом цей метод стали застосовувати для лікування захворювань опорно-рухового апарату, і було доведено його ефективність як у комбінованому лікуванні, так і в монотерапії», – пояснює Олександр Степанов.

Лікар наголошує: хоча карбоксітерапія для багатьох нечуваний досі термін та абсолютно невідомий метод, однак ставитися до нього з пересторогою не варто. Це окремий напрям у медицині, ефективність якого доведена багатьма роками праці європейських медиків, а тепер цей метод доступний і в Україні.

Карбоксітерапія застосовується у лікуванні численних недуг, до яких належать:

• захворювання хребта (остеохондроз, спондилоартроз);
• захворювання суглобів (поліартрит, артроз);
• пошкодження та запалення зв’язкового апарату;
• часті головні болі, мігрені, вегето-судинна дистонія;
• венозні і лімфатичні набряки;
• захворювання шкіри;
• реабілітація після травм та значних фізичних навантажень.

Боятися таких уколів не варто. Ін’єкції зазвичай супроводжуються мінімальними неприємними відчуттями безпосередньо під час уколу, які швидко минають.

До слова, карбоксітерапія широко застосовується саме у санаторно-курортних закладах для лікування і профілактики цілого ряду недуг. Проте необов’язково їхати у санаторії заради «чудо-уколів» – відтепер таке лікування доступне у житомирському Медичному центрі «Відновлення».

«Пройшовши спеціалізоване навчання та практичну підготовку щодо застосування цієї методики, радий повідомити вам, що тепер в клініці «Відновлення», крім потужного немедикаментозного спектра методів, з’явилась і карбоксітерапія. Це ще один дієвий інструмент у боротьбі за відмінне самопочуття кожного нашого пацієнта», – підсумовує ортопед-травматолог Олександр Степанов.

МЦ «Відновлення» має все для того, аби повернути радість повноцінного життя.

Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МЦ "Відновлення" клініка Відновлення ортопед медичний центр 
Матеріали по темі