Місто

МІЦ хоче через суд стягнути з приватної фірми кошти за камери, встановлені в Житомирі на Новому бульварі

5 May 2023, 10:58

Комунальне підприємство «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради судиться з ТОВ «Управляюча компанія "Комфорт-Буд"» щодо стягнення 53 тис. 731,91 грн за камери відеоспостереження на Новому бульварі.

Ухвалою від 20 лютого 2023 року Господарський суд Житомирської області відкрив провадження за позовом комунального підприємства.

«Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача 39545,00 грн основного боргу, 12243,25 грн інфляційних, 1943,66 грн 3% річних. В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідач не виконав належним чином умови договору підряду від 17.05.2021 в частині оплати виконаних робіт», - йдеться в ухвалі.

В матеріалах суду зазначається, що 28 вересня 2020 року між ТОВ «Управляюча компанія "Комфорт-Буд"» та управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради був укладений договір підряду на реконструкцію території благоустрою бульвару Нового в місті Житомирі.

«Згідно Договору підряду від 17.05.2021, підрядник (КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради) зобов`язується на свій ризик виконати роботи по встановленню, підключенню та налаштуванню додатково двох камер до системи відеоспостереження об`єкту реконструкції території благоустрою Нового Бульвару у м. Житомирі (додаткові роботи) та підключенням їх до міської системи відеоспостереження, згідно проекту та схеми розташування, а замовник (ТОВ «УК "Комфорт-Буд"») - прийняти та оплатити такі роботи. Місце виконання робіт: Новий Бульвар, м. Житомир», - йдеться в ухвалі.

Зазначається, що роботи по встановленню, підключенню та налаштуванню додатково двох камер до системи відеоспостереження об`єкта реконструкції території благоустрою Нового Бульвару в м. Житомирі та підключенням їх до міської системи відеоспостереження, виконувались позивачем на улаштованому скейт-парку, реконструкцією якого займалася інша фірма – ТОВ «БК "Люксбудквартал"».

Скріншот з ухвали суду

Ухвалою суду від 28 квітня суд залучив до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача – управління капітального будівництва Житомирської міської ради та товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія "Люксбудквартал"».

Нагадаємо, комунальне підприємство «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради 19 вересня 2022 року інформувало, що на Новому бульварі встановили 10 камер відеоспостереження і вони вже працюють.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2020 року в Житомирі розпочались підготовчі роботи з реконструкції Нового бульвару: ТОВ «УК «Комфорт-Буд» почав демонтаж старого покриття та зрізав дерева і кущі, видалення яких попередньо погодив виконавчий комітет. А 25 січня 2021 року будівельники завершили першу частину реконструкції Нового бульвару. Наприкінці червня 2022 року в Житомирі відкрили відреконструйовану центральну алею на Новому бульварі. 6 липня 2022 року на засіданні виконавчого комітету об'єкт реконструкції території благоустрою Нового бульвару в Житомир передали чотирьом комунальним підприємствам: територію і зелені насадження – КП «Зеленбуд», освітлення – КП «Міськсвітло», відеоспостереження – КП «Міський інформаційний центр», чашу фонтану – КП «Житомирводоканал».

Відкриття скейт-парку на Новому бульварі було раніше – 15 травня 2021 року. Переможцем тендеру стало київське ТОВ «Будівельна компанія Люксбудквартал», яке облаштовувало скейт-парк за 1,5 млн грн, а конструкції купили за кошти спонсорів і через два роки після відкриття вже думають про їх заміну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд МІЦ камера відеокамера реконструкція інформаційний центр Новий бульвар тендер скейт-парк 
Матеріали по темі