Події

У центрі Житомира в квартирі багатоповерхівки «похазяйнував» 45-річний чоловік: викрав майже десяток золотих прикрас

5 May 2023, 11:04

У Житомирі поліцейські викрили містянина у причетності до крадіжки з квартири. Чоловіку вдалося зайти всередину та вийти непоміченим, попри присутність в оселі мешканців. Викрадені прикраси він одразу ж продав. Нині чоловік пояснює мотиви своїх дій слідчим Житомирського райуправління.

Про це 5 травня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського РУП.

«1 травня до поліцейських звернулася житомирянка з повідомленням про крадіжку. Жінка розповіла, що з її помешкання зникли коштовні прикраси. Замки дверей та вікон у квартирі були неушкоджені, тож потерпіла не розуміла, як та коли трапилася подія. Оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП переглянули записи камер відеоспостереження у під’їзді та встановили, що кілька днів тому там «хазяйнував» сторонній. Зафіксовано, що він намагався відчинити двері однієї з квартир. Коли не зміг це зробити, чоловік піднявся сходами вище, а через 10 хвилин уже спускався з пакунком у руках», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські швидко встановили особу «візитера». Ним виявився 45-річний містянин. Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини і нині є обвинуваченим у крадіжках. Правоохоронці розшукали його у місті, оскільки додому він не з’являвся.

Чоловік розповів правоохоронцям, що того дня знайшов несподівано для себе відчинені двері квартири. З’ясувалося, що господиня якраз вийшла на кілька хвилин до магазину і не зачинила їх на ключ, оскільки в оселі залишалася донька з подругою. Поки вони спілкувалися в одній кімнаті, він безперешкодно пройшов до інших та забрав звідти золоті прикраси і непомітно вийшов з квартири, зачинивши двері.

Нині слідчі Житомирського районного управління поліції з’ясовують усі обставини правопорушення у рамках відкритого кримінального провадження. Попередня правова кваліфікація події - ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. За вчинене причетному загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

У коментарі Житомир.info у пресслужбі Житомирського районного управління розповіли деякі подробиці події.

«Крадіжка сталася 28 квітня у одній із багатоповерхівок неподалік майдану Перемоги, проте зникнення речей власниця квартири помітила уже 1 травня, коли і звернулася до поліції. Відомо, що чоловік забрав приблизно 7 золотих прикрас, наразі сума вкрадених речей невідома. Станом на 5 травня причетному поки не повідомлено про підозру, тривають слідчі дії», - зазначили в Житомирському райуправлінні.

Нагадаємо, 8 квітня у поліції інформували про звернення жителя Тетерівської громади із заявою про зникнення вартісних прикрас із будинку, з’ясувалося, що їх поцупила односелиця потерпілого, яка навідувалася до оселі чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка квартира злодій 
Матеріали по темі