Економіка

Під час аукціону вартість старої ветлікарні в селищі Житомирської області зросла з 230 гривень до 131 тисячі

5 May 2023, 12:18

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях провело аукціон з продажу старої ветлікарні в селищі Хорошів: ціна за будівлю разом з сараєм, туалетом та огорожею під час торгів зросла у 567 разів.

Майно виставили на торги вперше, аукціон в системі «Прозорро.Продажі» відбувся 28 квітня 2023 року.

«Будівля, загальною площею 63,2 кв.м, сарай, туалет, огорожа за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н. смт Хорошів, вул. Житомирська, 2. Балансоутримувач – Головне управління Держпродспоживслужби України у Житомирській області. До складу об'єкта входить будівля ветлікарні одноповерхова цегляна загальною площею 63,2 кв.м, одноповерхова цегляна будівля сараю загальною площею 42,7 кв.м, туалет площею 1,5 кв.м та дерев'яна огорожа довжиною 10 м. Об'єкт розташований на відстані 1 км від центру населеного пункту, стан задовільний, потребує ремонту, за призначенням не використовується з 2017 року. Інженерні мережі – електропостачання (відключене). Наявне пічне опалення», - йдеться в описі лота.

Об’єкт виставили на торги зі стартовою ціною 230,75 грн.

Заявки на аукціон подали дев’ять учасників, найвища початкова пропозиція була у Федоренко Людмили Анатоліївни з Хорошева – 27 тис. 277 грн. Під час трьох раундів аукціону ціна суттєво зросла і в результаті Людмила Федоренко стала переможцем, запропонувавши за стару ветлікарню 131 тис. 005 грн, що в 567 разів більше від стартової ціни. У найближчих конкурентів пропозиції були на кілька гривень менші: Демченко Андрій Борисович – 131 тис. 003 грн; Паламарчук Олег Олександрович -131 тис. 001 грн.

Протоколом від 2 травня 2023 року про результати аукціону Людмилу Федоренко визнано переможцем.

Нагадаємо, під час аукціону з продажу заглибленого складу в Житомир на вул. Лесі Українки, 33, який проходив 30 березня цього року, ціна об’єкта зросла у 80 разів: з 40 тис. 556 грн до за 3 млн 305 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області Фонд держмайна в 2023 році планує виставити на приватизацію п’ять єдиних майнових комплексів. Чому деякі державні об’єкти продають «за копійки» в інтерв’ю розповідала начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ аукціон ветлікарня приватизація Хорошів 
Матеріали по темі