Місто

Невідомі зрізали тюльпани у центрі Житомира та вирвали квіти з клумби біля будинку на Польовій

5 May 2023, 14:34

У Житомирі на вулиці Вітрука невідомі посеред ночі вкрали квіти з клумби. Жінка вирвала кілька тюльпанів скраєчку, а чоловік потоптався по клумбі й зірвав цілий букет. Все це зафільмувала камера одного з мешканців, саме його дружина облаштувала біля будинку квітник та прикрасила іграшками. Дмитро був вдома 5 травня, тому нам вдалося з ним поспілкуватися. Чоловік каже: прикро, що одні створюють красу, а інші знищують.

«Я думаю, можливо, оточуючі впізнають цих людей і скажуть все, що про них думають. Я просто дивуюся, що це повторюється кожного року, люди у нас не змінюються, на жаль. Замість того, аби щодня проходити й милуватися цими квітами та іграшками, вони просто на день зробили собі свято, не думаючи про всіх інших, які так само живуть у цьому дворі. Квітами треба займатися і цими іграшками, це не за одну годину робиться. Часу багато, але якби всі цінували цю роботу, то був би зовсім інший результат», – ділиться мешканець будинку Дмитро.


Клумба біля будинку виділяється з-поміж інших: охайна та креативна. Те, що господарка приділяє їй чимало часу, помічають і сусіди, тому не розуміють, кому знадобилося красти квіти.

«Вона(ред.господарка) тільки бачить ці квіти, вчора ввечері дивлюся із балкону, а вона знову щось саджає. Наші люди некультурні, не люблять красоти», – каже мешканка будинку Людмила.

На початку тижня Житомир.info публікував відео з яскравими міськими клумбами. 5 травня ми помітили, що на вулиці Київській зрізали кілька тюльпанів. Директор КП «Зеленбуд» каже: такі акти вандалізму бачать постійно, але стосовно цього випадку до поліції не зверталися.

«Це не лише із цією клумбою пов'язано, можна подивитися на будь-якій клумбі, навіть на майдані Корольова, вандалізм завжди супроводжує клумби. Люди завжди намагаються або викопати багаторічники, або зрізати квіти. Наші дії: якщо великі збитки, то ми звертаємося до поліції, якщо зрізано кілька квітів, то поліція цим займатися не буде», – прокоментував директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Містянам радять цінувати роботу інших та насолоджувати красою навколо, а не ставати злодіями.

Нагадаємо, 25 жовтня 2022 року житомирянин серед ночі викрав туї з території ліцею №23 у центрі міста та продав на ринку.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 13 серпня 2020 року у центрі Житомира біля крамниці-кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду» вкрали квіти, які прикрашають вхід до закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти квітка клумба квітник тюльпан Зеленбуд  
Матеріали по темі