Місто

У Житомирі пройшов племінний огляд: оцінювали близько 40 порід собак, катали дітей на поні та дарували подарунки переселенцям

6 May 2023, 14:15

6 травня у Житомирі організували племінний огляд близько 40 порід собак. Експерти оцінюють чотирилапих, для найкращих підготували подарунки.

«Декілька вимог: експерт дивиться, як складена голова, який корпус, як рухається, яка поведінка, який характер. Сьогодні у нас більш як 100 собак. Є мисливські породи, домашні улюбленці, службові, багато різних собак», - говорить голова Житомирського обласного осередку «Полісся» Кінологічної спілки України Богдан Патинський.

Подивитися на собак прийшли кілька десятків містян. Дітям безкоштовно малювали аквагрим, а ще катали на коні й поні. Також дітлахи могли посидіти у пожежній машині. Організатори розповідають, що для переселенців підготували подарунки.

«Крім того, ми сьогодні співпрацюємо з ДСНС, з Червоним Хрестом, волонтерськими організаціями. Сьогодні очікуємо близько 100 дітей переселенців, будемо балувати їх подарунками, вже пригодували сотню подарунків», – каже голова Житомирського обласного осередку «Полісся» Кінологічної спілки України Богдан Патинський.

На заході були собаки, які допомагають у психологічній реабілітації постраждалим від війни. Тварини дуже дружні, тому відвідувачі заходу могли їх погладити.

«Це порода джек-рассел-тер'єр – це Азар, а це Дагі, його донька. Вони постійно їздять до військових, дітей, дітей з різними вадами. Займаємося саме каністерапією – це такий напрямок, який психологічно реабілітує людей, які постраждали від війни. Реабілітація відбувається таким чином, що собаки спілкуються з військовими та дітьми, граються із ними, виконують різні команди», - розповідає кінолог Катерина Стрілець.

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня 2022 року у Житомирі участь у племінному огляді взяло понад 30 порід собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: племінний огляд племогляд собака Патинський Стрілець 
Матеріали по темі