Суспільство

В селищі Житомирської області громада проголосувала за перехід до ПЦУ: зрізали замки та помолилися в храмі українською

8 May 2023, 13:33

У селищі Хорошів Житомирської області 7 травня 2023 року віряни на загальних зборах проголосували за перехід до Православної церкви України парафії Української Михайлівської православної церкви УПЦ московського патріархату.

Про історичну подію для Хорошева повідомили у Facebook-групі «Хорошів Онлайн».

«Для участі у зібранні зареєструвалося понад 700 мешканців селища. Всі питання порядку денного щодо переходу, зміни назв, обрання членів парафіяльної ради ухвалювалися одноголосно. Після загальних зборів, які завізували фактичний перехід парафії до УПЦ, віряни рушили до Свято-Михайлівської церкви. Там їх зустріли зо два десятки прихожан храму, які участі в зібранні не брали, проте намагалися всіляко утримати культову споруду. Проте релігійній громаді під спів національного гімну все ж вдалося потрапити до церкви, де вже відбувся перший молебень українською мовою», - повідомили організатори зборів релігійної громади.

На оприлюдненому відео видно, що з дверей храму зрізали замки і після цього люди змогли зайти до приміщення.

Нагадаємо, на сесії Житомирської обласної ради 27 квітня депутати проголосували за звернення до президента та Кабміну з проханням розірвати договори оренди на користування УПЦ землею та церковними будівлями, які перебувають у державній власності, та про заборону на території Житомирщини діяльності Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв'язок із РПЦ.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 24 березня 2023 року в Житомирській області налічувалося 260 парафій, які підпорядковуються Православній Церкві України, в підпорядкуванні УПЦ МП – майже в чотири рази більше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква Хорошів ПЦУ парафія УПЦ МП 
Матеріали по темі