Події

Їздив напідпитку, без паска безпеки та документів: житель Житомирського району запропонував хабар поліцейським

8 May 2023, 13:41

У Черняхівській громаді нетверезий керманич намагався відкупитися від поліцейських.

Про це 8 травня повідомляє пресслужба ГУНП із посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Житель одного з сіл громади запропонував правоохоронцям гроші, щоб уникнути відповідальності за кермування у стані сп’яніння. Нині всі обставини правопорушення встановлює слідство. Пообіді 7 травня інспектори групи реагування Черняхівського відділу поліцейської діяльності під час патрулювання в одному з сіл громади зупинили автомобіль «Кіа», водій якого знехтував правилами користування ременями безпеки. Під час спілкування з керманичем, 55-річним місцевим жителем, поліцейські також встановили, що чоловік не має при собі посвідчення водія та належні реєстраційні документи на автівку. Окрім цього, правоохоронці запідозрили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження належного освідування чоловік відмовився.Однак під час складання адміністративних матеріалів за вчинені правопорушення керманич запропонував поліцейським «вирішити питання» про непритягнення його до відповідальності. Відкупне він поклав у службову автівку, хоча поліцейські неодноразово попереджали його про протиправність таких намірів», - йдеться в повідомленні.

Усе це задокументували працівники слідчо-оперативної групи Житомирського районного управління. Нині за фактом спроби давання хабаря правоохоронцям слідчі відкрили кримінальне провадження.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 23 квітня житель одного з сіл Харитонівської ОТГ запропонував поліцейським гроші, щоб уникнути відповідальності за нетверезе кермування. Отримавши відмову, він накинувся на поліцейського. Чоловіка затримали, усі обставини діянь встановлює розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій 
Матеріали по темі