Події

У Житомирі за допомогою відеокамер викрили чоловіка, який в центрі та поблизу «Глобала» обікрав магазини

9 May 2023, 09:21

Житомирські поліцейські викрили містянина у низці крадіжок з магазинів. Чоловік упродовж місяця двічі проникав до торговельних об’єктів у місті та забирав з полиць товари. Нині усі обставини правопорушення встановлює слідство.

Про це 8 травня повідомила пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Власники торговельних закладів повідомляли, що до магазинів проникали уночі, пошкодивши двері. В обох випадках з полиць забирали значну кількість пачок з цигарками та алкоголь», – йдеться у повідомленні.

Оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП проаналізували наявну слідову інформацію, переглянули записи камер відеоспостереження з місць подій та дійшли до висновку про причетність до крадіжок однієї особи.

Вони встановили, що це 29-річний містянин. Чоловік лише нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинені крадіжки. За місцем проживання він не з’являвся, тож оперативники розшукали його у місті.

Чоловік вже збирався виїхати автобусом до Києва. У нього правоохоронці вилучили інструмент, за допомогою якого він пошкоджував двері приміщень.

Чоловік визнав свою провину в учиненому та розповів, що все викрадене використовував у власних потребах. Коли закінчувалося попереднє, йшов за поповненням.

Нині слідчі Житомирського районного управління поліції проводять необхідні процесуальні дії у межах відкритого кримінального провадження.

Попередня кваліфікація діянь чоловіка – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Правоохоронці наголошують, що таке діяння, вчинене у період воєнного стану, тягне за собою покарання від 5 до 8 років ув’язнення.

У пресслужбі Житомирського районного управління поліції в коментарі Житомир.info уточнили, що чоловік «навідувався» в магазин у центрі міста та неподалік ТРЦ «Глобал».

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2023 року в райуправлінні поліції розповідали про викриття 31-річної житомирянки, яка вкрала чоловічий одяг із ТРЦ «Ярмарок».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка магазин  
Матеріали по темі