Місто

У центрі Житомира 10 травня призупинять подачу води: по Лятошинського почали заміну водопровідних та каналізаційних мереж (доповнено)

9 May 2023, 09:49

У Житомирі 8 травня водоканал почав заміну водопровідних та каналізаційних комунікацій по вул. Лятошинського.

Про це повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«8 травня ми робимо перший крок в реалізації дуже важливого проєкту - повної заміни водопровідних та каналізаційних комунікацій по вул. Лятошинського», - йдеться в повідомленні.

У водоканалі кажуть, що мають на це 2 основні причини:

1. Зношеність водопровідних та каналізаційних мереж.

2. Запланована реконструкція скверу на вул. Лятошинського, що вимагає попередньої заміни аварійних комунікацій.

«Сьогодні фахівці відділу з ремонту та обслуговування водопровідних мереж проведуть перепідключення абонентів, які "живляться" від трубопроводу, що підлягає перекладці. У зв'язку із проведенням робіт з виведення водопровідної мережі в "ремонтний стан", у середу в центральній частині міста буде призупинено водопостачання. Найближчим часом буде організовано монтажний майданчик для виконання робіт із заміни 460 м водопровідних та 300 м каналізаційних комунікацій», - зазначили у водоканалі.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» для Житомир.info уточнили, що 9 травня станом на 9:30 ранку список адрес поки не відомий, адже призупинення водопостачання «залежить від справності засувок у колодязі», працівники підприємства наразі перевіряють і визначають вулиці, за якими не буде води.

Доповнено об 11:20 год.

Зауважимо, 9 травня об 11:11 пресслужба водоканалу оприлюднила перелік адрес, за якими призупинять водопостачання та закликала жителів зробити добовий запас води.

«Роботи з підготовки до перекладки водопровідної мережі по вул. Лятошинського у розпалі! Сьогодні «перепідключаємо» домоволодіння мешканців вказаної вулиці до трубопроводів d 100 та 150 мм, адже завтра проводитимемо роботи із підготовки до санації трубопроводу d 500, до якого вони були під'єднані», - пояснюють у водоканалі.

У зв'язку із виконанням поставлених завдань, покликаних реанімувати водопровідну магістраль, 10 травня буде призупинено водопостачання за такими адресами:

- вул. Небесної сотні (від 10 до 44 будинку (парна сторона));

- вул. Грушевського, 36;

- вул. Київська, 39, 52, 58.

- м-н Житній ринок, 2.

Нагадаємо, на черговій сесії Житомирської міської ради 23 лютого 2023 року з міського бюджету управлінню комунального господарства було виділено 3,2 млн грн на реконструкцію каналізаційних мереж по вул. Бориса Лятошинського та 1,8 млн грн на придбання матеріалів для реконструкції водопровідних мереж по цій вулиці.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році в Житомирі активно обговорювали концепцію реконструкції вулиці Лятошинського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал водопостачання вул. Лятошинського 
Матеріали по темі