Новини компаній

Як можна змастити форму для випікання?

9 May 2023, 10:32

Форми для запікання представлені на сучасному ринку у великій різноманітності. Це дозволяє господиням підібрати ідеальне рішення для себе, виходячи з особливостей випічки, приготування якої планується. Однак для створення кулінарних шедеврів недостатньо купити форми для випікання. Для цього потрібно її заздалегідь змастити. Саме на цю тему ми й поговоримо далі детальніше.

Чи потрібно змащувати форму для випікання?

Вкрай важливим кроком є підготовка форми перед тим, як викласти тісто. Завдяки правильній підготовці можна запобігти прилипання тіста до стінок та днища форми. Під час випікання кондитерських виробів спеціалісти використовують пекарський папір. Також користуються великою популярністю антипригарні форми для випікання. Однак є випадки, коли в наявності немає пекарського паперу, а форма – звичайнісінька. Під час підготовки форми можна використовувати підручні продукти, які, напевно, знайдуться на кухні у кожної господині.

Перед тим, як приступити до приготування пирогів, потрібно змастити жиром форму і додатково присипати борошном. Завдяки подібним маніпуляціям під час випікання тісто прилипатиме саме до борошна, а не до стінок форми. Після того, як пиріг або бісквіт охолоне, не виникне складності в тому, щоб вилучити тісто з форми, яка була правильно підготовлена.

Особливості змащування форми для запікання

Рекомендується змащувати форми для випікання жиром, у складі якого немає води. Тобто для цих цілей зовсім не підійде маргарин чи вершкове масло. Якщо передбачається випікання в тефлоновій формі, її можна не змащувати нічим. Також можна не змащувати форми із чавуну. Для цього достатньо вистелити на дно силіконовий килимок або пекарський папір.

Слід зазначити, що при змащуванні форм класичним рослинним маслом чи смальцем тісто може вбрати жир, як під час вистоювання, і під час випічки. У такому разі тісто може сильно прилипнути до стінок форми для запікання, після чого віддерти його буде досить складно. З цієї причини досить часто кондитери радять не тільки змащувати форми олією, а й додатково поверх олії посипати поверхню борошном. Шар борошна виконуватиме роль своєрідного бар'єру між тестом та самою олією. Відповідно, до такого покриття точно нічого не прилипне.

Чим можна змащувати форми для випікання?

Часто господині стають перед вибором, чим змащувати форму для випічки. Вершкове масло та кондитерський жир є жировмісними продуктами, які переважно використовуються для змащування форм для випікання. Якщо ж використовувати олію, смак пирогів стане більш вираженим. Крім цього завдяки цьому можна отримати хрустку золотисту скоринку.

У кондитерського жиру відсутній смак і запах. Відповідно, він зовсім не впливає на колір тіста. В результаті при його використанні смак випічки зовсім не зміниться, а скоринка не стане коричневою. Але не рекомендується змащувати форму олією. Під впливом високих температурних режимів рослинна олія може перетворитися на щільне покриття, яке багато в чому нагадує глазур. Подібне покриття потім видаляти досить складно. Для нанесення можна скористатися будь-яким кулінарним пензликом

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форма для запікання  
Матеріали по темі