Економіка

АРМА шукає управителя для щебеневого заводу в Житомирській області, який належав білорусам

9 May 2023, 11:33

Агентство з розшуку та менеджменту активів оголосило конкурсний відбір управителя для активів Овруцького щебеневого заводу, який знаходиться в Житомирській області.

Про це 8 травня повідомила пресслужба АРМА.

«Потенційним учасникам конкурсу запропоновано управління корпоративними правами та майном підприємства, а саме: спецтехнікою та вантажними автомобілями, виробничими конвеєрами, цехами, складами, свердловинами, залізничною під’їзною дорогою, офісними приміщеннями, багатоповерховими житловими будинками, будівлею дитсадка та закладу відпочинку тощо», - йдеться у повідомленні.

Власником арештованого активу є білоруський орган місцевого самоврядування.

«За даними слідства, посадові особи підприємства шляхом обману зменшили свій грошовий статутний капітал, штучно створивши борг із виплати зарплати. Власники щебеневого заводу – міськрада білоруського міста із січня 2022 року не виплачувала зарплату, заборгувавши 100 працівникам 4 млн грн. За інформацією правоохоронного органу, вартість арештованого майна становить понад 30 млн грн», - інформує АРМА.

Прийом документів триває до 16:00 7 червня 2023 року.

Наголошується, що учасником конкурсу може бути лише юридична особа або фізична особа-підприємець, метою діяльності яких є отримання прибутку.

«Програма управління обов’язково повинна містити пропозицію потенційного управителя щодо прогнозованого доходу від управління з урахуванням чинників, які можуть впливати на надходження від управління Активом у розрізі місяців (а саме з прогнозованими щомісячними надходженнями) та суму надходжень до Державного бюджету України за звітний місяць, яку Учасник готовий сплачувати за рахунок власних грошових коштів, у разі неможливості забезпечення очікуваного розміру доходів. З переможцем конкурсного відбору укладається ДОГОВІР, на підставі якого здійснюється управління активом. Договір укладається відповідно до глави 70 Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», - йдеться в умовах конкурсного відбору.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2022 року Київська прокуратура передала АРМА асфальтобетонний завод білоруської компанії, який працював у с.Васьковичі Коростенського району, вартість переданих активів становить близько 120 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АРМА щебзавод Овруц білорусь завод щебінь  
Матеріали по темі