Суспільство

До Житомирської області прибули ще 33 вимушено евакуйовані із Донеччини, серед яких – 10 дітей

10 May 2023, 10:34

9 травня до м. Бердичів прибув уже 6 потяг, в якому вимушені переселенці виїхали у пошуках прихистку від війни. Усі вони з Донецької області. Цього разу Житомирщина прийняла 33 особи, серед яких 10 дітей.

Про це 9 травня повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Евакуйованих зі сходу зустрічали на залізничному вокзалі Бердичева рятувальники, представники органів влади, представники благодійної організації «Карітас України», медики та волонтери. В залі очікування люди змогли трохи відпочити після тривалої подорожі, поспілкуватися з психологами ДСНС. Там же внутрішньо переміщені особи отримали грошову допомогу від держави. Кожен бажаючий зміг підкріпитися гарячою їжею, а також випити чаю чи кави. Сьогодні прихистком для евакуйованих зі сходу України став Звягельський район, зокрема Довбиська громада. 27 переселенців розселили саме на Звягельщині, інші залишилися на Бердичівщині», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найближчими вихідними очікується уже сьомий евакуаційний потяг зі Сходу.

Як на Бердичівському вокзалі зустрічали п’ятий евакуаційний потяг з Донеччини дивіться у фоторепортажі від 5 травня 2023 року.

Нагадаємо, 1 травня до Житомирської області прибув четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: ним приїхали 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк бойові дії Бердичів потяг переселенець біженець ВПО 
Матеріали по темі