Місто

Управління культури підготувало ще один проєкт рішення про День вишиванки у Житомирській громаді

10 May 2023, 11:01

Управління культури міської ради підготувало план пізнавально-розвивальних заходів для житомирян з нагоди Всесвітнього дня вишиванки.

Відповідний проєкт рішення виконкому 10 травня оприлюднили на сайті міської ради.

«З метою сприяння розвитку народної творчості, збереження та відродження народних традицій, популяризації української культури, надання емоційно-психологічної, пізнавально-розвивальної підтримки мешканцям Житомирської міської територіальної громади в умовах воєнного стану виконавчий комітет міської ради вирішив забезпечити 17-18 травня 2023 року надання пізнавально-розвивальних заходів мешканцям Житомирської міської територіальної громади з нагоди Всесвітнього дня вишиванки в умовах воєнного стану на вулиці Михайлівській», - йдеться у проєкті рішення.

17 травня о 14:00 заходи будуть проводити в селі Вереси Житомирської міської громади, а 18 травня – в обласному центрі на пішохідній вулиці Михайлівській: виставки, майстер-класи, фотолокація «Вишивана моя Україна», фаєр-шоу.



Зауважимо, що 4 травня на сайті міської ради вже оприлюднювали проєкт рішення виконкому «Про надання пізнавально-розвивальних заходів мешканцям Житомирської міської територіальної громади з нагоди Всесвітнього дня вишиванки та Дня Європи в умовах воєнного стану»: заходи до Дня вишиванки 17-18 травня були ті ж самі.

Нагадаємо, в центрі Житомира 20 травня планують провести «Забіг у вишиванках» з метою популяризації здорового способу життя серед мешканців громади, об’єднання навколо ідеї відзначення Всесвітнього дня вишиванки, відповідний проєкт рішення міськвиконкому оприлюднили 8 травня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році в Житомирі вже відзначали День вишиванки в умовах воєнного стану: свято припало на 19 травня і проходило без традиційної «вишиваної ходи», як, власне, і у минулі два роки (оскільки діяли карантинні обмеження), проте були тематичні майстер-класи для дітей, фотозони та виставки, а всі охочі на полотні вишивали логотип Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком День вишиванки управління культури вишиванка 
Матеріали по темі